Král Henrik? Opět vládne brankovišti!

13. 11. 2018, 09:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dlouhá léta patřil Henrik Lundqvist k nejlepším brankářům světa a táhl na svých bedrech při nejlepším lehce nadprůměrné Rangers. Nyní je šestatřicetiletým a pomalu dosluhujícím veteránem, jemuž začínají vous protkávat první stříbrné perličky. Je kritizovaným veteránem. Neprávem. Zůstává sice faktem, že se čísla švédského maskovaného muže v posledních dvou sezonách mírně pohoršila, tento fakt je však dán celkovým úpadkem Jezdců a jejich propadem tabulkou, za což lze Lundqvista jen těžko obviňovat.

Ale co na tom? Manhattanský celek je ve formě, dnes porazil Vancouver Canucks a Král zastavil 25 z 26 na něj mířících střel. Díky tomu si připsal již čtvrtou výhru v řadě ze zápasů, v nichž se mezi tři tyče postavil od úvodního buly. "Pokračujeme ve skvělé hře a děláme skvělá rozhodnutí, když máme puk. Díky tomu můžeme vyhrát jakýkoli duel. Je opravdu úžasné vidět, že jdeme správným směrem," zářil štěstím a spokojeností Lundqvist po dnešním střetnutí s Nucks.

"Je budoucí člen síně slávy a opět udělal další krůček nahorů v seznamu vychytaných výher. Z tohoto pohledu jsem za něj fakt rád," nechal se slyšet kouč Quinn, který narážel na vyrovnání se Jaquesovi Plantemu na sedmém místě historické tabulky. Modro-červeným se daří a za posledních 7 klání si připsali bilanci 6-0-1. Především díky svému mocnému Králi.

#NYR Henrik Lundqvist with the puck from his 437th career @NHL win tonight, tying Hall of Famer Jacques Plante for seventh place on the league’s all-time wins list! pic.twitter.com/m0Vssl3qBG

New York Rangers (@NYRangers) November 13, 2018