Burns? Karlsson? Pavelski? Ale kdepak! Sharks zachvátila Hertlmánie!

16. 01. 2019, 13:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mediální partner článku: San Jose Sharks CZ/SK

Pokud pojedete někdy přes West Santa Clara Street v San Jose, nezapomeňte se stavit v budově nesoucí název SAP Center a kochat se úžasnými kousky českého šikuly Tomáše Hertla. Ten se dostal po novém roce do výjimečné formy a dnes se díky hattricku do sítě silného Pittsburghu dostal na významnou metu- vsítil 100. gól mezi mantinely NHL!

Rodák z Prahy se zlepšoval s každým odehraným zápasem a výrazně mu pomohlo i přeřazení na pozici centra. "Pete [Peter DeBoer - pozn. překl.] mi řekl 'Pod to zkusit, potřebuji centra', tak jsem odvětil 'Jasně, kdekoli mě potřebuješ [tam půjdu],'" uvedl pětadvacetiletý forvard. Ten má aktuálně na kontě 41 bodů a ztrácí již ještě 5 na překonání svého osobního maxima, což by pro něj v řadě s Evanderem Kanem a Joonasem Donskoiem neměl být problém.

"On je prostě kluk, kterého můžete postavit do jakékoli role a vždy bude dominovat," chválí si svého svěřence sám lodivod DeBoer. Kde se tedy muž s číslem 48 na zádech letos zastaví? Dle našeho názoru pro něj nebude problém překonat metu 30 branek a 60-70 bodů.

Tonight's @Xactly Inspired Performance Three Stars of the Game :-))

🌟 @TomasHertl48 🎩🎩🎩
🌟🌟 @evanderkane_9 🍎🍎🍎
🌟🌟🌟 @BDillon04 🍎🍎 pic.twitter.com/TN62jy4JAl

— San Jose Sharks (@SanJoseSharks) 16. ledna 2019