Spasitel na scénu! Vancouver vyhlíží návrat Petterssona do sestavy

16. 01. 2019, 18:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Národní hokejovou ligu si podmaňuje velice rychle a opět se postaral o hokejovou horečku na západě Kanady. Není tudíž divu, že je hlavním favoritem na zisk letošní Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Jeden faktor však Eliase Petterssona brzdí. Často trpí zraněními. To poslední ho vyřadilo na poslední tři duely, když se v souboji proti Montréalu dostal do kolize s Jesperim Kotkaniemim a pochroumal si koleno.

I přestože toto zranění vypadalo hrozivě, od Canucks nyní přicházejí dobré zprávy. "Včera si skvěle zabruslil. Vydržel na ledě asi 40 minut a dnes již bude trénovat s týmem. Jeho návrat je otázkou dnů," nechal se slyšet kouč Green. A nutno přiznat, že by se návrat mladičkého blonďáka Kosatkám náramně hodil ve snaze ulovit před All-Star Game nejvýhodnější výchozí pozici pro závěrečný sprint do vyřazovacích bojů. Zatímco před zraněním muže s číslem 40 na zádech zaznamenali Nucks bilanci 9-3-1, bez něj nedokázali ve dvou ze čtyř duelů skórovat a triumfovali pouze v jediném.

"Zítra půjde o velký zápas [s Edmontonem]. Jsme na body vyrovnaní, takže půjde o dosti zásadní utkání. Dnes jsme tvrdě trénovali a budeme na souboj připraveni," říká odhodlaně před soubojem 9. a 10. v konferenci útočník Bo Horvat. A všichni u modro-zelených doufají, že na led vyjede i Elias Pettersson.

Pettersson, who skated this morning, is now "day-to-day," said Coach Green. He has not ruled out Petey playing against the Oilers Wednesday night @RogersArena. 🤞 pic.twitter.com/DvWLLixZXn

— Vancouver Canucks (@Canucks) 15. ledna 2019