Tři důvody, proč jsou Devils letos horší než loni

09. 02. 2019, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Minulý rok se zdálo, že tým z New Jersey konečně začíná naplňovat své moto Now We Rise. Červeno-černí se dokázali poprvé od roku 2012 kvalifikovat do vyřazovacích bojů a hrát poměrně slušnou, i když krátkou, partii proti Tampě Bay v prvním kole. Očekávání okolo tohoto celku ještě vzrostla před příchodem sezony 2018-19. Jek se ale po téměř třech čtvrtinách základní části ukazuje, Devils zažívají opět trápení a do play off se s nejvyšší pravděpodobností nedostanou. Z jakých tří důvodů se skupina kouče Hynese krčí na dně své divize?

NJD Zranění Taylora Halla

Hlavní důvod skvělé sezony 2017-18? Taylor Hall. Byl to on, kdo táhl na svých bedrech Devils do play off, za což si po sezoně vysloužil se ziskem 97 bodů nejopěvovanější individuální trofej- pohár pana Harta. Letos? Opět sbírá přes bod na utkání. Problém je, že od 23. prosince neodehrál ani jedno. Horší předpovědi tvrdí, že ho zranění v dolní části těla nepustí do hry po zbytek sezony, hlavní kouč ale mluví jinak: "Nechci uvádět procenta, ale máme v plánu ho nasadit ještě letos."

NJD Nejistota v brankovišti

Ač to zní neuvěřitelně, Cory Schneider nepoznal chuť vychytaného vítězství již téměř rok a dva měsíce. V letošní sezoně mu navíc zdravotní patálie dovolily naskočit do pouhých 10 zápasů a roli jedničky mezitím převzal Keith Kinkaid, který však letos nemůže přesáhnout hranici úspěšnosti zákroků 90%. Devils se sice Schneider vrátil, ale ani jeho skvělý výkon v utkání proti New York Islanders nedovedl jeho tým k triumfu. V dobrém světle se naopak ukázal nováček Mackenzie Blackwood.

NJD Nedokáží udržet vedení a otočení zápasu je výjimkou

Ďáblové se zhoršili především ve schopnosti udržet vedení a otáčet nepříznivý vývoj zápasu. Zatímco minulý rok dokázali triumfovat v 69,2% případů poté, co vsítili první branku zápasu, letos to dokáží sotva v polovině. A otočit stav na ukazateli skóre, když jako první zapluje kotouč do jejich brány? Spíše výjimka. Z 19 takto špatně započatých klání se jim jen tři povedly vyhrát. Jedná se jednoznačně o nejhorší číslo v rámci celé ligy.