Preview: 1. Tampa Bay Lightning - velké hodnocení příchodů a odchodů

12. 01. 2021, 09:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Sestava, která dokázala vyhrát Stanley Cup, se udržuje velmi těžko beze změn. Výjimkou není ani Tampa Bay, která navíc doplácí na zmražený platový strop. Do jaké míry se Bolts podařilo udržet vítěznou sestavu?

Klíčové příchody:


NYI Christopher Gibson, B, 28 let

Jedinou posilou pro tým je brankář Christopher Gibson, který chytal posledních pět let převážně na farmě Islanders. I první sezonu v barvách Lightning by měl zahájit na farmě a k prvnímu týmu se přidat pouze v případě zranění jednoho z duo Vasilevskiy - McElhinney.

Známka: B-


Klíčové odchody:


TOR Zach Bogosian, O, 30 let
ANA Kevin Shattenkirk, O, 31 let

Bolts se nepodařilo udržet dva zkušené zadáky – Zach Bogosian přišel těsně před uzávěrkou přestupů a nakonec slavil s Bolts úspěch, aby se mohl opět stěhovat o dům dál, Kevin Shattenkirk si plácl s Anaheimem. Po jejich odchodu by větší šanci měli dostávat Erik Černák i Jan Rutta.

Známka: B


Výběry na draftu:


Za úspěch se platí. V hokeji často v podobě vysokých voleb na draftu. Tampa není v tomto směru výjimkou a v první padesátce nevolila ani jednou. Prvními dvěma volbami klubu se až z 57. a 62. pozice stali Jack Finley a Gage Goncalves.

Známka: C


Prodloužení smluv: Mitchell Stephens, Gemel Smith, Spencer Martin, Ross Colton, Ben Thomas, Luke Schenn, Patrick Maroon, Mikhail Sergachev, Jan Rutta, Erik Černák, Alexander Volkov, Anthony Cirelli

Pokud se generálnímu manažerovi BriseBoisovi povedlo něco na jedničku, je to prodlužování smluv. Mezi nimi vyniká především ta pro Mikhaila Sergacheva. Mladý Rus se upsal týmu na tři roky s průměrnou roční gáží pouhých 4,8 milionů dolarů. Stejnou smlouvu se podařilo uzavřít i s Anthonym Cirellim a další tři beci – Schenn, Rutta a Černák – se upsali téměř za hubičku.

Známka: A


Místo pod platovým stropem: 0 USD

Krok vpřed: Prodloužení smluv

Bolts zaslouží pochvalu za udržení celé řady hráčů základní mistrovské sestavy. Tým má díky tomu minimální ztráty a složení kabiny bude téměř identické s tím z minulé sezony.

Krok vedle: -

Tým z Floridy nezaznamenal žádný průšvih a do nové sezony jde v podstatě s čistým štítem. Kdybychom měli být hodně přísní, zmínili bychom slabší draft. Ten jde ale ruku v ruce s velkými úspěchy.

Shrnutí


Skvělá práce při vyjednávání, o trochu horší s přiváděním nových tváří. Bolts si od nás odnášejí celkovou známku B.

Celková známka:


B