Přestupové spekulace: Změní Yandle či Dubois dres?

20. 01. 2021, 14:35 » Spekulace - Autor: Jakub Potměšil

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Základní část NHL je už plném proudu a většina týmů odehrála své úvodní zápasy. Přestože sezona 2020-21 trvá teprve týden, spekulace ohledně možných výměn na sebe nenechaly dlouho čekat a rezonují napříč všemi divizemi. V posledních dnech se mluví především o možných trejdech tří hráčů.



FLA Panthers se zbavují železného muže

Florida začala sezonu s menším zpožděním, neuvěřitelné sérii Keithe Yandlea bez vynechaného zápasu to ale neuškodilo a ta se natáhla už na 867 zápasů.Tvrdý obránce je v pátém roce své sedmileté smlouvy, ale zdá se, že jí v barvách Cats nedokončí. Vedení klubu oznámilo, že s ním již do budoucna nepočítá a v průběhu sezony by se mohl stát zdravým náhradníkem, čímž by o svou sérii přišel. Na pořad dne tedy přichází trejd. Do Miami již údajně volali vážní zájemci, mezi nimi se měli objevit i Bruins a Flyers. Ve Philadelphii by mohl zkušený bek dělat mentora mladému obránci Ivanu Provorovi, Boston by zase rozšířil svůj obranný val po odchodech Cháry a Kruga. Situaci by mohla komplikovat doložka o nevyměnitelnosti zakotvená v Yandlově smlouvě. Vzdá se jí, aby o svou úctyhodnou šňůru nepřišel?


CBJ Montreal je první volbou Duboise

Nespokojená trojka draftu 2016 údajně požádala vedení Blue Jackets o výměnu. Pokud se generální manažer Kekalainen rozhodne svého prvního centra zbavit, bude mít jistě na výběr z řady kandidátů. Jedním z nich by mohl být Boston, který by jeho příchodem mohl alespoň částečně nahradit dlouhodobě zraněného Davida Pastrňáka. Překážkou by ale mohla být požadovaná protihodnota ze strany Columbusu. Z toho důvodu se jako mnohem reálnější jeví jeho odchod do Montrealu, který by rád vyztužil svůj ofenzivní val. Sám Dubois by údajně rád za historicky nejúspěšnější oragnizaci jednou nastoupil.

PIT Tučňáci loví ryby v Kanadě

Pittsburgh Penguins nevstoupili do nového ročníku ideálně a starý lišák Jim Rutherford, jak je ostatně jeho zvykem, se již podle zámořských zdrojů poohlíží po nové tváři do útočných řad. Štěstí by mohl mít v kanadském Winnipegu, který stále nenašel společnou řeč s Jackem Rosolovicem. Třiadvacetiletý útočník dokonce podle svého agenta Clauda Lemieuxe požádal o trejd. Podaří se Pens ulovit v Kanadě novou rybu?