Našlo Chicago nového střelce? Pius Suter řádil proti Detroitu

24. 01. 2021, 21:45 » Komentáře - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pius Suter si připsal v dnešním zápase proti Detroitu svůj první gól a zároveň hattrick v NHL. Chicago se jeho pomoc hodila, protože výrazně přispěl i ke druhé porážce rivala. Bude Suter střílet branky pravidelně?

CHI První gól hned v 5. minutě

Už v 5. minutě utkání po přihrávce Patricka Kanea a Calvina de Haana si připsal svůj první gól v sezoně i v kariéře. Byl na správném místě ve správný čas a puk nahozený de Haanem se od výstroje brankáře odrazil přímo na jeho hokejku. Poté už měl lehkou práci, jelikož před ním zela opuštěná část klece. A Chicago vedlo 1:0.

CHI Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat

V 10. minutě utkání si připsal druhý gól, tentokrát z přesilovky. Detroit udělal chybu, Dominik Kubalík vybojoval puk, poslal ho na Mattiase Janmarka, ten obehrál Hronka a poslal kotouč přímo na hůl Sutera, který už ho jenom usměrnil do brány.

Ve druhé třetině dal snižující branku Detroitu z přesilovky Tyler Bertuzzi. Do konce třetiny ale bylo dvougólové vedení Hawks zpět. V 18. minutě třetiny dal branku Connor Murphy a do kabin se šlo za stavu 3:1. Na začátku třetí třetiny Chicago zvýšilo svůj náskok po trefě Mattiase Janmarka, asistovali mu Patrick Kane a Connor Murphy. V čase 10:25 hrál Detroit přesilovku po vyloučení Duncana Keitha, kterou dokázal využít svým druhým golem v zápase Tyler Bertuzzi. To ale bylo ze srany Red Wings vše.

CHI Hattrick zkompletoval parádním švihem

V čase 12:28 přišla chvíle pro Sutera, který zkompletoval hattrick. nejdříve se skvěle pomocí mantinelu zbavil Valteriho Filppuli a následně vyslal přesný švih do rohu Bernierovi brány. V poslední pětiminutovce vstřelil pojišťující branku Phillipp Kurashev.

Našli Blackhawks v Piusi Suterovi nového tahouna?

Autor: Michal Holler