Panthers znovu v akci, Voráček doma proti Pastovi

05. 02. 2021, 21:25 » Preview - Autor: Jakub Potměšil

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Z pohledu českého diváka zaujme nejvíce zápas Flyers proti Bruins. Můžeme návrat Vegas na led či Tomáše Hertla na půdě Ducks. Celkem je na programu 5 zápasů.

PHI PHILADELPHIA (7-2-2) - BOS BOSTON (7-1-2)

Velice atraktivní duel mezi týmy z nabité Východní divize přinese i duel mezi zástupci z Česka. Minulý zápas ovládli hráči Bruins, kteří vyhráli v prodloužení v poměru 4:3. Úchvatný David Pastrňák si připsal svůj devátý hattrick v NHL a nasbíral celkem 4 body se svým kolegou Bergeronem. Letos se tyto dva celky utkali už třikrát, přičemž vždy vyhráli Bruins.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

TBL TAMPA BAY (6-1-1) - DET DETROIT (2-7-2)

Souboj dvou zcela odlišných celků. Jeden míří směr obhajoba loňského triumfu v podobě Stanley Cupu, druhý se snaží odrazit ode dna a vyhlíží lepší časy. Minulé střetnutí jasně ovládli hráči blesků v poměru 5:1 a dohnali Greisse střídat. Rudá křídla mají na svém kontě už sedm proher v řadě a bude zajímavé sledovat, jak si povedou na horké půdě v Amalie Aréně.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

FLA FLORIDA (5-0-2) - NSH NASHVILLE (5-5-0)

Minulý duel ovládli Jonathan Huberdeau, který v zápase nasbíral skvělých 5 bodů za 3 branky a 2 asistenci navrch a Filip Forsberg, jehož statistiky se prohodily a to 2 branky a 3 asistence. Panthers zápas ale nezvládli, a to i přesto, že pokaždé vedli a necelé tři minuty před koncem dokonce o dvě branky. Nestabilní dvojice brankářů Predators zase musela střídat, kdy Sarose vystřídal Pekka Rinne, který by měl být jedničkou pro odvetný duel. Znovu se vyplatí si nenechat ujít dvojici Huberdeau-Forsberg.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

VGK VEGAS (5-1-1) - LAK LOS ANGELES (3-4-2)

Po více než týdenní přestávce kvůli covidu, se Vegas vrací zpátky do akce a rovnou doma proti rivalovi ze Západní divize Los Angeles. Kings se trápí u dna tabulky a proti nerozehraným Knights se budou chtít ukázat v plné síle. Marodka ale Los Angeles začíná pomalu svírat, jelikož chybí jména jako Athanasiou, Frk, Lizotte nebo Walker. Vegas táhne především jejich první kapitán v historii klubu a tím je Stone s 11 ti body na svém kontě.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (4-5-2) - SJS SAN JOSE (3-5-0)

Týmy, které rozhodně ve své Západní divizi nepatří k těm nejlepším. Sharks mají k dispozici ještě 2,3 zápasy, aby se s počtem utkání rovnali těm na špici celé divize. Ofenziva Ducks není nijak úchvatná, jelikož za 11 zápasů mají pouze 19 vstřelených branek a v sezoně se nezmohli na víc než pouze tři vstřelené branky za zápas. Sharks utrpěli debakl s Coloradem a odvetný zápas nevstřelili ani branku.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.