Super Bowl přináší v NHL brzké zápasy. Tahákem souboj Capitals a Flyers

07. 02. 2021, 17:20 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Díky finále NFL se mohou hokejoví fanoušci těšit na v Evropě velmi příjemné časy zápasů. Nejzajímavějším utkáním noci se pravděpodobně pro většinu fanoušků stane souboj Philadelphie a Washingtonu, který se odehraje již od 18 hodin SEČ. Ostatní utkání začínají ve 21 hodin.

WSH WASHINGTON (6-2-3) - PHI PHILADELPHIA (7-3-2)

První vzájemné utkání sezony odehrají Washington a Philadelphia. Oba týmy vstupují do dnešního duelu do dvou prohrách. V bráně domácích by se mohl představit Vítek Vaněček, jelikož Ilya Samsonov je stále na seznamu nakažených koronavirem. Chybět by měli i TJ Oshie (zranění) a Evgeni Kuznetsov (koronavirus). Philadelphia by naopak měla nastoupit v plné síle.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

VGK VEGAS (6-1-1) - LAK LOS ANGELES (3-5-2)

Vegas prostě na Kings umí. V prvním vzájemném utkání letošní sezony se radovali Golden Knights z výhry 5:2, dne budou chtít předvést minimálně stejný výkon. Kings se naopak pokusí odrazit se ze dna tabulky divize. Oba týmy mají letos stejný počet vstřelených branek (LA odehrálo o dvě utkání více), ale rozdíl v inkasovaných gólech je markantní. Zatímco domácí inkasují v průměru 2,38 branky na utkání, Kings musí lovit puk ze své brány v průměru ve 3,4 případech na zápas. Právě brankoviště dnes opět bude hrát roli a pomůže Golden Knights k vítězství.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

DAL DALLAS (5-2-1) - CHI CHICAGO (4-4-4)

Dallas bude proti Chicagu hledat ztracenou formu. Stars dokázali v posledních čtyřech zápasech triumfovat pouze jednou a budou chtít využít příležitosti hrát se slabším soupeřem. Blackhawks se ale po hrozivém startu relativně podařilo stabilizovat brankoviště a zvedají se k lepším výkonům. Zašlape jejich naděje soupeř z Texasu do země, nebo se budou radovat hráči s Indiánem na prsou?

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

FLA FLORIDA (6-0-2) - DET DETROIT (2-8-2)

Toto by měla být nejjasnější záležitost noci. V základní hrací době dosud neporažená Florida vyzve neskutečně se trápící Detroit, který již osm zápasů v řadě nepoznal chuť výhry. Dnes oba celky proti sobě nastoupí již potřetí v sezoně. Obě předchozí klání ovládli Panthers, i když nutno přiznat, že s rozdílem jediné branky. Dokáží Red Wings konečně najít recept na vítězství, nebo se jejich krize v Miami ještě prohloubí?

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CBJ COLUMBUS (5-4-3) - CAR CAROLINA (6-2-0)

Columbus s Carolinou poprvé. Jackets svůj poslední zápas i díky příspěvku nové tváře Patrika Laineho vyhráli, Hurricanes naopak padli. Dnes bychom měli vidět vyrovnané utkání. Kdo se nakonec bude radovat z triumfu?

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.