Krize v Buffalu: Po 7 prohrách v řadě je trenér Krueger na pokraji vyhazovu

07. 03. 2021, 20:51 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V létě přišel s velkou pompou Taylor Hall, který se přidal k Jacku Eichelovi a vytvořil s ním úžasně údernou dvojici, která Sabres úspěšně táhne k první účasti v play off od roku 2011. Alespoň takto si před startem letošního ročníku představovali ideální scénář fanoušci týmu od Niagárských vodopádů. Skutečnost? Poněkud odlišná. Buffalo se topí v krizi a aktuálně tahá šňůru sedmi proher v řadě. S bilancí 6-14-3 je jednoznačně nejhorším týmem v lize a pod trenérem Kruegerem se silně hýbe křeslo.

Ralph Krueger přišel do Buffala jako proslulý motivátor, který měl především dodat sebevědomí mladému talentovanému mužstvu. Nyní může velmi brzy odejít. Nebyl by ale ani zdaleka sám, od roku 2013 se na této pozici vystřídalo již pět mužů.

"Prostě to není dost dobré. Jsem naštvaný a doufám, že naštvaní jsou všichni, včetně fanoušků, protože to znamená, že Vám na Sabres záleží. To je dobrý začátek. Byl jsem zaměstnán, abych tým vyvedl z krize a to je to, co prostě udělám," nechal se slyšet generální manažer Adams.

Architekt modro-žlutých se zmínil i o trenéru Kruegerovi: "Jsme k sobě velmi upřímní a on chápe, že tato situace je absolutně neakceptovatelná a takové výkony jednoduše nestačí."

Jak dlouho vydrží Krueger na své pozici?