Boj o čelo Západní divize a McDavid znovu v akci

10. 03. 2021, 17:55 » Preview - Autor: Jakub Potměšil

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na programu je celkem 5 zápasů, které určitě přinesou svoje. Wild doma vyzvou lídra své divize Vegas, McDavid a spol. přivítají otloukánka divize Senators a program uzavře ryze kanadský souboj mezi Canucks a Canadiens.

MIN MINNESOTA (14-8-1) - VGK VEGAS (16-5-1)

Podle procentuální úspěšnosti se jedná o nejlepší celky Západní divize. Minnesota šla poslední dobou nahoru, Vegas se na špici drží prakticky od začátku ročníku. Ve vzájemných zápasech vždy vyhrál domácí tým a poslední střetnutí dokonce Wild udrželi čisté konto. Vegas za celou dobu co jsou v NHL ani jednou nevyhráli v základní hrací době na půdě Minnesoty. Povede se jim to konečně dnes?

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

EDM EDMONTON (16-11-0) - OTT OTTAWA (9-18-1)

McDavid a Draisaitl, jména, která jsou mezi top 3 v bodování se dnes představí doma proti nejhorší obraně divize. Senators už inkasovali 108 branek za 28 zápasů. Z pěti vzájemných utkání tohoto ročníku vždy vyhráli Oilers a nasázeli Senators dohromady 21 branek. Minulé utkáni vyhráli Oilers a dnes budou chtít na tuto šňůru opět navázat a prodloužit ji.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

COL COLORADO (13-8-2) - ARI ARIZONA (12-10-3)

Souboj celků, které dělí pouze jeden bod a jsou defacto na tom stejně. Avalanche mají ještě ale dva zápasy k dobru. Doma v poslední zápasech ale zrovna nezáří, jelikož ani jednou nevyhráli v základní hrací době a nyní je čeká Arizona, která minulý zápas vyhrála 3:2 a venkovní vítěznou sérii natáhla na rovných 5 zápasů. Vyhrají Coyotes znovu?

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

ANA ANAHEIM (8-12-6) - LAK LOS ANGELES (10-8-6)

Týmy ze spodní části divize, jež se utkali spolu letos dvakrát a vždy triumfoval Anaheim. Jednou vyhrál jako host, podruhé doma v napínavé přestřelce. Pouze dvě domácí výhry v základní hrací době pro Ducks v této sezoně. Kings v poslední době na tom nejsou taky bůhví jak dobře. Za 6 zápasů pouze jedná výhra, sem tam po bodíku v nastaveném čase. V minulém střetnutí Kempe vstřelil hattrick, naváže na to i v odvetě?

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

VAN VANCOUVER (12-15-2) - MTL MONTREAL (11-6-7)

Canadiens jsou prvním týmem, který se letos odhodlal k výměně na postu hlavního trenéra. Od té doby bodoval v pěti ze šesti zápasů a minulý zápas na půdě Canucks prohrál až v nájezdech, kdy rozhodl Bo Horvat. Ve vzájemných zápasech ale dominují svěřenci trenéra Ducharmeho, když vyhráli 4 ze 6 zápasů. Čísla Careyho Price jsou bídná, za mzdu, kterou dostává neodvádí zdaleka to, co by si Canadiens přáli. Povede se mu vychytat první letošní čisté konto?

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.