5 šílených scénářů této sezony, které se mohou naplnit

17. 03. 2021, 13:00 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Letošní ročník je speciální snad ve všech ohledech na ledě i mimo něj. Proto není divu, že se napříč všemi divizemi rodí zajímavé scénáře, které by se opravdu, ač se před začátkem ročníku 2020-21 zdály nereálné, mohly naplnit. Pojďme se podívat na pět největších z nich a vyhodnotit pravděpodobnost jejich naplnění. Souhlasíte s našimi verdikty? Dejte nám vědět do diskuze pod článkem.


BUF Buffalo bude nejhorším týmem ligy

Je to až neuvěřitelné. Buffalo se již od roku 2011 nedostalo do play off a zdá se, že se do něj nepodívá ani o 10 sezon později. Ba co víc, Sabres aktuálně tahají až neuvěřitelnou šňůru 12 zápasů bez výhry a s pouhými 28,6 % získaných bodů jsou aktuálně třetím nejhorším celkem od začátku tisíciletí. Horší výkony předváděli pouze Detroit (2019-20) a Atlanta (1999-00). modro-žlutí přitom před sezonou posílili a měli bojovat o vyřazovací boje. Místo toho se opět krčí v podpalubí, další trenér byl propuštěn, hvězdy začínají být naštvané a fanoušci již všechny naděje vzdávají.

Konečný verdikt: Možné. Všechno sice jednou končí a dříve nebo později Sabres přetrhnou onu nelichotivou šňůru, ale pro výrazné zlepšení by asi musely přijít větší změny. Buffalo zůstane u dna.

NYI Islanders jsou nejlepším týmem ligy a vyhrají Stanley Cup

Barry Trotz a Mitch Korn dokázali z Islanders udělat tým, kterého se bojí celá liga. Celek z Long Islandu aktuálně vládne celé Východní divizi. Skvělé výkony předvádí především v obraně, kde s průměrem 2,2 inkasované branky na utkání okupuje druhou příčku v NHL (lepší jsou pouze Golden Knights). Na této statistice mají lví podíl především gólmani Semyon Varlamov a Ilya Sorokin. Ruská dvojice letos vykazuje úžasná čísla.

Konečný verdikt: Možné. Islanders opravdu můžeme považovat za jeden z nejsilnějších celků soutěže. Minulý ročník je zastavilo až finále konference. Dokáží letos vyřadit ostatní favority a zvednout nad hlavu Stanley Cup? Cesta bude trnitá, ale šance Isles jsou rozhodně nejvyšší za celou řadu let.

MIN Minnesota vyšachuje ze hry Vegas, Colorado i St. Louis

Minnesota je v čele s nováčky Kirillem Kaprizovem a Kaapem Kahkonenem ve formě a aktuálně drží pětizápasovou šňůru výher, která jí pomohla k celkové bilanci 18-8-1 a druhému místu v Západní konferenci. A co víc, Wild dokáží porazit i největší konkurenty. například na Vegas si minulý týden smlsli hned dvakrát. Dokázali by ale obstát i v sérii play off?

Konečný verdikt: Spíše nepravděpodobné. Wild překvapují a nové tváře jim až s nečekaně velkou měrou vlily novou krev do žil. Celky zmíněné v nadpisu jsou ale stále favority. Na druhou stranu nelze nikoho odepisovat dopředu a Minnesota má rozhodně větší šanci než před rokem. Jak by se Vám například líbilo finále Wild-Islanders?

FLA Florida je lepší než Tampa

Z nevinných kočiček se staly pořádné šelmy. Co se u Panthers změnilo? Pouze maličkosti. Brankoviště se konečně příchodem Chrise Driedgera stabilizovalo, k lepším výkonům se konečně odráží i jeho parťák Sergei Bobrovsky a hvězdy v poli byly doplněny pracanty a tvrďáky jako Patric Hornqvist či Radko Gudas. Florida se aktuálně přetahuje o čelo divize s rivalskou Tampou Bay, do hry o trůn zasahuje i Carolina. Jsou hráči v červeno-zlatých trikotech lepší než Lightning?

Konečný verdikt: Spíše nepravděpodobné. Přestože Cats směle konkurují a mají nezpochybnitelné kvality, Tampa má jednu jasnou výhodu. Je obhájcem Stanley Cupu a zkušeností má na rozdávání. Na druhé straně hvězdy Floridy nemají s vyřazovacími boji v podstatě žádné zkušenosti. Pokud na sebe oba týmy narazí ve vyřazovacích bojích, Lightning stále budou favoritem.

BUF Jack Eichel bude vyměněn do New York Rangers

A jsme zpět v Buffalu. V předchozím bodu jsme zmiňovali frustraci tahounů. Tím nejvíce frustrovaným mužem musí být bez pochyb Jack Eichel. Kapitán Sabres se od svého draftu v roce 2015 nepodíval do vyřazovacích bojů (ani loňského předkola) ani jednou a v poslední době se začaly množit spekulace o jeho možném odchodu, přičemž nejvážnějším zájemcem mají být věhlasní Rangers z Manhattanu. Je jeho výměna do New Yorku reálná?

Konečný verdikt: Nepravděpodobné. Sabres by údajně za Eichela požadovali Alexise Lafreniera, Kaapa Kakka a volby v prvním kole draftu. Přestože Eichel je bez pochyb jednou z největších hvězd ligy, požadavky Buffala jsou příliš vysoké.