Preview série 2020/21: Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning

30. 05. 2021, 20:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Souboj Hurricanes a Lightning bude nevyzpytatelný. Na jedné straně se představí mladý celek odhodlaný ukázat hokejovému světu, že se s ním musí počítat, na té druhé velezkušený obhájce Stanley Cupu napěchovaný hvězdami na vrcholu kariéry. Kdo bude hrát v souboji o Centrální divizi prim?

TVÁŘÍ V TVÁŘ

CARSTATISTIKATBL
3,13Průměr vstřelených branek3,21
2,39Průměr inkasovaných branek2,59
25,61%Přesilové hry22,35%
85,23%Oslabení84,15%
53,87%Vhazování50,11%
4Vzájemná bilance4


PĚT VĚCÍ, KTERÉ SE VYPLATÍ SLEDOVAT

TBL Vydrží Nikita Kucherov zdravý?

Ruský útočník se vrátil po zranění rovnou na play off a okamžitě zářil, když si za šest utkání připsal 11 bodů. V jednom ze zápasů ho ale nepochopitelně sekl do kolene mimo hru hokejkou Anthony Duclair a Kucherov byl v bolestech odveden do kabiny. Na poslední utkání se sice vrátil, ale je otázkou, zda mu zdraví vydrží i v dalších fázích vyřazovacích bojů. Pro Bolts by se jednalo o citelnou ztrátu.

CAR Dokáže Nedeljkovic vyhrát brankářský souboj?

Tuto sérii by mohlo rozhodnout brankoviště a v něm, alespoň papírově, má navrch Tampa. Andrei Vasilevskiy chytá ve skvělé formě a aktuálně oplývá úspěšností zákroků 92,9 %. Alex Nedeljkovic také vykazuje velmi dobrá čísla (92,2 %). Dokáže se ale svému zkušenějšímu sokovi alespoň vyrovnat? Právě odpověď na tuto otázku by mohla být klíčem k celé sérii.

TBL Hedman na zteč!

Victor Hedman je bez pochyb již řadu let jedním z nejlepších obránců v NHL jak ve hře dozadu, tak i dopředu. Jeho rozehrávka od modré je snad nejlepší v současném hokejovém světě, což potvrzují i čísla. Z osmi bodů (0+8) proti Floridě jich hned sedm bylo během přesilovek. Právě na něj a jeho letku si budou muset Hurricanes dávat speciální pozor.

CARTBL Palát versus Nečas

Série bude mít i hvězdné české zastoupení. Na straně Bolts Ondřej Palát a Jan Rutta (plus slovenský obránce Černák), v barvách Hurricanes Martin Nečas, který proti Predators zářil. Právě tuzemští borci by mohli výrazně do série promluvit.

CAR Staal v životné formě

Výkony Jordana Staala proti Panthers byly naprosto famózní. Čtyři branky a všechny z nich naprosto výstavní. Tu dokázal puk trefit do brány ze vzduchu, tam zase dokázal projet celou obranou a zavěsit přesně pod víko. Kapitán červeno-černých je jejich největším tahounem a ukazuje, že písmeno C nemá na prsou náhodou.

SKRYTÉ ESO V RUKÁVU

CAR Brett Pesce

Obrana Caroliny je snad nejlepší v celé lize. A jejím nenápadným lídrem je Brett Pesce. Ten si nejenom připsal v prvním kole čtyři body, ale především byl lídrem při oslabení, která dokázali Canes proti Preds vyšponovat na špičkových 88,5 %. Pesce přitom při početní nevýhodě strávil 64,4 % času.

TBL Ross Colton

Čtyřiadvacetiletý nováček se dokázal proti Floridě trefit hned dvakrát a k tomu měl velmi dobrou úspěšnost na vhazování (55,6 %). Navíc se nebojí poprat a v jednom z utkání proti Floridě se pustil do Markuse Nutivaary.

ROZPIS ZAPASŮ

TIPY REDAKCE
JMÉNO REDAKTORACARVSTBL
Tomáš David4:3
Tomáš Zahorák3:4
Denis Masaryk2:4
Jakub PotměšilX:X
Michal Holler2:4