Review série 2020/21: Carolina Hurricanes - Nashville Predators

01. 06. 2021, 18:00 » Review - Autor: Jakub Potměšil

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vítěz Centrální divize potvrdil svoji sílu a v šesti duelech porazil Nashville, který po dorovnání série nabral druhý dech, ovšem ani to nestačilo na postup přes Carolinu.

ROZHODUJÍCÍ FAKTORY SÉRIE

CAR

Nedeljkovic a jeho stabilní výkony

Americký brankář nastoupil do svého prvního play off a odchytal všech šest duelů prvního kola. Jeho čísla patřila k těm lepším, dokonce si připsal i čisté konto. Stabilní výkony po celou sérii s Predators značně pomohli Canes k postupu do dalšího kola.

Jordan Staal v životní formě

Ve svých 32 letech toho má kapitán Caroliny za sebou mnoho. Svoji top formu v play off nachází letos. Ze šesti duelů prvního kola si připsal čtyři branky a jednu asistenci. Jako kapitán týmu, zkušený bojovník a centr třetí lajny přinesl týmu více, než se čekalo.

NSH

Josi bez jediné branky

Švýcarský obránce a kapitán Nashvillu se ani jednou střelecky neprosadil. Stejně tomu bylo i v loňském play off, kdy Josi též branku nevstřelil. Pokud se Predators nemohli spolehnout na zvučnější jméno v ofenzivních řadách, čekala se větší podpora od řad zadních, včetně kapitána Josiho či jeho spoluhráče Ellise.

Slabá produktivita na půdě soupeře

Predators odehráli celkem tři duely, kde byly jako hosté. Vstřelili pouhé čtyři branky, jednou je zápis ve skóre vyšel úplně naprázdno. Jejich produktivita na půdě Hurricanes byla tristní.

ROZPIS ZAPASŮ