Review série 2020/21: Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning

13. 06. 2021, 18:15 » Review - Autor: Jakub Potměšil

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Série mezi Canes a Bolts skončila dříve, než se čekalo. Hráči ze slunné Floridy vyřadili v šesti zápasech Carolinu, která vyhrála Centrální divizi a postoupili tak do finále konference, kde dalším soupeřem budou hráči Islanders.



ROZHODUJÍCÍ FAKTORY SÉRIE

CAR

Nejistota v brankovišti

Celou sérii proti Nashvillu odchytal Nedeljkovic, brankář, který po základní části měl ze všech gólmanů Caroliny nejvíce odchytaných duelů a také nejlepší čísla. Proti Tampě v průběhu série došlo ke změně na tomto postu a Nedejkovice vystřídal Petr Mrázek. Ten sice odchytal první utkání v letošním play off a předvedl kvalitní výkon, ovšem v dalším zápase inkasoval šest branek a na šestý střet mezi těmito dvěma týmy šel opět Nedeljkovic. Nejistota v brankovišti stála Canes postup mezi top čtyřku.

Špatná produktivita

V brankovišti to nebylo ono, a tak se hráči Canes spoléhali na svůj útok, který rozhodně proti Tampě produktivní nebyl. Dvakrát vstřelil pouze jednu branku v utkání, v tom posledním duelu dokonce Carolina a její hvězdy v čele s Ahem a spol nedaly ani branku.

TBL

Fantom Vasilevskiy

Ruský brankář opět ukázal svůj um, když dokázal blesky podržet v pravou chvíli. Jeho skvělé zákroky a mentální podpora obránců byly znát v každou chvíli. Nejvíce na Vasilevském byla vidět jistota, která ho provází celý ročník, a ne nadarmo je opět v top trojce kandidátů na Vezina Trophy.

Důležité zápasy a momenty pro blesky

Dva těžké zápasy venku, dvě výhry a pouze dvě inkasované branky, to mluví za vše ve prospěch Tampy. Pátý duel se přeléval z jedné strany na druhou a opět si ho dokázali získat hráči v modrých dresech. Zápas rozhodl, kdo jiný, něž Kucherov. V šestém duelu blesky zase zamířily do Caroliny, kde dokázaly zvládat každý těžký moment a udržely dokonce čisté konto.

ROZPIS ZAPASŮ