Preview série 2020/21: Tampa Bay Lightning - New York Islanders

13. 06. 2021, 19:00 » Preview - Autor: Jakub Potměšil

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vypadá to, jako by se kopíroval loňský rok, kde se právě tyto dva týmy střetli ve stejné fázi sezony a blesky hráče z New Yorku porazili v šesti zápasech. Bude se stejný scénář opakovat i letos?




TVÁŘÍ V TVÁŘ (základní část)

TBLSTATISTIKANYI
3,21Průměr vstřelených branek2,71
2,59Průměr inkasovaných branek2,23
22,35%Přesilové hry18,75%
84,15%Oslabení83,70%
50,11%Vhazování51,37%


PĚT VĚCÍ, KTERÉ SE VYPLATÍ SLEDOVAT

TBLNYI Vasilevskiy, nebo Sorokin?

Poslední zápasy Islanders odchytal nováček Ilya Sorokin. Jeho výkony v základní části nebyly kdovíjaké, přesto v play off dostal šanci a chytil se jí kvalitně. Vasilevskiy podává neskutečné výkony celý rok, nicméně ne všechno trvá věčně. Vyzraje mladší brankář na kolegu z Tampy?

TBL Victor Hedman a jeho kouzelná rozehrávka

Tento švédský obr je opět mezi trojkou nominovaných na zisk Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezony. V současném play off zatím čeká na svou premiérovou branku, nicméně jeho přesné, rychlé a precizní asistence či nahrávky na hokejku zdobí hru Tampy, a to převedším v přesilových hrách, které má floridský celek naprosto precizní. Bude v tom Hedman pokračovat, nebo si Isles na něj dají velký pozor?

NYI Zápasy na půdě soupeře

Hráči z Long Islandu vyhráli celkem čtyři ze šesti duelů na půdě soupeřů a ukazují velkou odolnost vůči fanouškům, kteří zrovna nefandí jim. Tampa ale doma ve vyřazovací části ještě ani jednou po 60 minutách neprohrála, zlomí to Islanders?

NYI Poučení z loňské série

Tampa loni demonstrovala svoji sílu a přes hráče z New Yorku přešla a k vytouženému finále. Trotz, Barzal a spol za celý rok ušli dlouho cestu, která jim opět přinesla ovoce a dostali se mezi nejlepší čtyřku, když si poradili s Pittsburghem i Bostonem. Loni Islanders trápila slabá produktivita proti Tampě, letos v play off přeci jen Nelson, Barzal a další hráči střílejí branek více. Bude to ale stačit?

TBLNYI Cooper, nebo Trotz?

Každý má svoji vizi a strategii, každý z této dvojice také jinak tým skládá a přestavuje k obrazu svému. Jak Cooper, tak Trotz patří ve svém řemeslu mezi ty největší hvězdy, jenže postoupit může jen jedna. Bude to trenér, který praktikuje ofenzivní styl hokeje a u kormidla Tampy slouží už dlouhých osm let, nebo trenér, který dovedl Capitals ke Stanley Cupu a nyní odvádí skvělou práci na Long Islandu?

SKRYTÉ ESO V RUKÁVU

TBL Ondřej Palát

Nedává tolik branek jako Kucherov, nemá tolik asistencí jako Hedman a nepředvádí úžasné zákroky jako Vasilevskiy, přesto právě český zástupce svými přesnými přihrávkami a rychlým pohybem může být něčím, o co se Tampa bude opírat.

NYI Anthony Beauvillier

Nemluví se o něm tolik, jako třeba o parťákovi z reprezentace Barzalovi, ale tohle play off mu velice sedlo. Za 12 utkání si připsal celkem 11 bodů a zvlášť v sérii s Bruins byl velmi vidět.

ROZPIS ZAPASŮ

TIPY REDAKCE
JMÉNO REDAKTORATBLVSNYI
Tomáš David3:4
Tomáš ZahorákX:X
Denis MasarykX:X
Jakub Potměšil4:3
Michal Holler4:1