Máte smůlu, více fanoušků nepovolíme. Výsměch, čertí se příznivci Habs

01. 07. 2021, 06:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Finále Stanley Cupu se v pátek vrací do Kanady (nepočítaje loňskou bublinu) po dlouhých 28 letech a fanoušci Montrealu se již nemohou dočkat, až podpoří své milované Canadiens přímo v ochozech. Je zde ale jeden problém. Do arény jich může v důsledku vládních nařízení pouze 3 500, ostatní mají smůlu. Nic na tom nezměnil ani požadavek klubu, který chtěl navýšit kapacitu na 50 %, tedy na 10 651.

„To je snad vtip, když se uvědomíte, co se v těchto dnech děje v montrealských restauracích a barech,“ reagoval na novinku jeden z příznivců kanadského celku. Další upozorňovali na sledování velkoplošných obrazovek v ulicích: „Hlavně, že 20 000 lidí bez roušek před arénou nevadí.“

Fanoušci Habs se na každé utkání vyřazovacích bojů scházejí v ulicích města, aby společně sledovali snažení svého milovaného celku. Zatím po většinu času měli čas k oslavám. Ty vůbec největší nastaly po postupu do finále, kdy se Canadiens podařilo v prodloužení udolat Vegas.



„Když může být venku 10 000 lidí, prostě odstraňme střechu z Bell Centre,“ navrhl řešení celé situace fanoušek Richard. K němu se přidává i Jim, který přišel s dalším návrhem: „A co odehrát zápasy v Edmontonu? Tady je otevřeno mnohem více a máme dostatek fanoušků Habs, aby naplnili Rogers Center.“

Ať už mají fanoušci na povolenou kapacitu jakýkoli názor, rozhodující slovo má vláda Quebecu. A té se (alespoň prozatím) navyšovat počet sledujících v ochozech nechce.