Tato data si v kalendáři zakroužkujte. NHL zveřejnila rozpis nové sezony

23. 07. 2021, 07:56 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnes v noci liga zveřejnila předběžný rozpis základní části nové sezony 2021-22. Ta začne 12. října a po 1312 odehraných zápasech bude ukončena na konci dubna. Poprvé od sezony 2018-19 bychom se tedy měli dočkat plné základní části, kde každý tým odehraje 82 zápasů. Na jaké souboje se těšit? Jaká data byste si měli zakroužkovat ve svém hokejovém kalendáři?

První hrací den


Jak jsme již avizovali v předchozím odstavci, základní část se rozehraje v úterý 12. října. Kdo se utká? Obhájci Stanley Cupu z Tampy Bay vyzvou na svém ledě Pittsburgh Penguins. Ve druhém zápasu na sebe narazí dva nejmladší celky. Seattle přijede na led Vegas. Kraken budou muset na svou domácí premiéru počkat do 23. října, kdy stanou proti svému geografickému sousedovi Vancouveru.

Šílený trip Islanders


New York Islanders zahájí základní část dlouhým cestováním po arénách soupeřů. Až po 13 odehraných duelech se konečně představím na svém ledě. Důvodem je dokončení nové haly UBS Arena, která otevře své brány až 20. listopadu v utkání proti Calgary Flames.

Opakování finále Stanley Cupu


Před Vánoci, konkrétně 7. prosince, se fanoušci dočkají opakování finále posledního play off. Na led Montrealu přijede Tampa Bay. Dokáží se Canadiens pomstít za krutou porážku 1:4 na zápasy?

Zápasy pod širým nebem


Winter Classic se odehraje tradičně na nový rok, tedy 1. ledna. Tentokrát se celá show přesune do State of Hockey, kde se představí domácí Minnesota a hosté ze St. Louis. Druhý venkovní zápas, tentokrát s podtitulem Stadium Series, přinese slávu do Nashvillu. V Tennessee se proti Predators postaví Lightning.

All-Star Game


Tradiční All-Star Game se odehraje 5. února na ledě T-Mobile Arena v Las Vegas. O den dříve se fanoušci mohou těšit na soutěže v dovednostech.

Bude olympijská přestávka?


Na tuto otázku zatím odpověď neznáme. Jak NHL, tak NHLPA jednají s IIHF o možných podmínkách, především kvůli šíření pandemie. Pokud se všechny strany dohodnou, soutěž bude mít přestávku od 7. do 22. února. V případě, že se hráči NHL na olympijských hrách v Číně nepředstaví, bude pozměněn rozpis zápasů.