KOMENTÁŘ: Na Canadiens se snesla obrovská vlna kritiky. Neprávem

24. 07. 2021, 17:00 » Komentáře - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když dnes v noci generální manažer Montrealu Marc Bergevin vybral z celkové 31. pozice draftu obránce Logana Maillouxe, snesla se na vedení Canadiens obrovská vlna kritiky. Proč? Urostlý obránce London Knights byl totiž obviněn za zveřejnění nahé fotografie bez udělení souhlasu a sám si oficiálně přál nebýt draftován.

Montreal několik minut po oznámení své volby vydal vysvětlující prohlášení: „Logan chápe dopad svého činu. Jeho nedávné veřejné vyjádření je potvrzení jeho špatného chování a první krok na jeho osobní cestě. Nabízíme mu nástroj k dospění, čímž se zavazujeme ho ně této cestě provázet. Zároveň jsme odhodlaní ukázat našim hráčům, jaké dopady má jejich chování na životy druhých.“

Ani toto odůvodnění však nijak příznivce Habs neobměkčilo. A nezůstalo pouze u nich. Novinář webu The Athletic Arpon Basu dokonce psal článek, ve kterém veřejně Canadiens kritizuje a uvádí, že by se měl klub za své rozhodnutí stydět.

Když jsem toto prohlášení od profesionálního, a zdůrazňuji profesionálního, novináře četl, nemohl jsem mu uvěřit. Ano, Maillouxe udělal chybu, ukázal, že ještě není dostatečně psychicky vyspělý a danou ženu psychicky poškodil. Znamená to ale, že nemá právo žít, zlepšit se a dostat šanci? Má snad ukončit kariéru kvůli jedné mladické chybě? V dnešní době NHL razí názor hokej je pro každého. Proč by tedy neměl být pro jednoho stále nedospělého člověka, který svého předchozího chování lituje? Copak pan Basu nikdy ve svém životě neudělal chybu?

Kdo jest bez viny, nechť hodí kamenem. A pokud společnost odsoudí osmnáctiletého mladíka za zveřejnění fotografie více než staršího muže za domácí násilí, něco je asi se společností špatně...