Preview: 9. Florida Panthers

26. 09. 2021, 12:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Panthers v minulé sezoně své soupeře pořádně poškrábali. A nyní vzhlížejí s nadějí k dalšímu ročníku a věří, že je čeká úspěch i v play off.

Základní část zkrácené sezony se Floridě vydařila na jedničku. Ve své divizi skončila druhá a přetlačila i svého rivala z Tampy, se kterou bojovala o konečné umístění. Ani výhoda domácího prostředí ale nakonec týmu z Miami nepomohla a ten se balil na dovolenou hned po prvním kole. Panthers tak v létě sebevědomě posílili a jsou připraveni dostat se dál.

Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GASOHOMEAWAY
9.FLA Florida Panthers563714579189:1531-220-5-317-9-2

GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů k inkasovaným gólům, SO- Bilance při nájezdech, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

PŘÍCHODY A ODCHODY

HLAVNÍ PŘÍCHODYHLAVNÍ ODCHODY
Joe ThorntonKeith Yandle
Sam ReinhartAlex Wennberg
Zac DalpeAnton Stralman
Chris Driedger


Speciál: Velké hodnocení příchodů a odchodů


PŘEDPOKLADANÁ SESTAVA

ÚTOK

Carter Verhaeghe - Aleksander Barkov - Sam Reinhart

Jonathan Huberdeau - Sam Reinhart - Anthony Duclair

Frank Vatrano - Anton Lundell - Owen Tippett

Mason Marchment - Noel Accirai - Patric Hornqvist

OBRANA

Mackenzie Weegar - Aaron Ekblad

Markus Nutivaara - Brandon Montour

Gustav Forsling - Radko Gudas

PRVNÍ PŘESILOVKOVÉ KOMANDO

Patric Hornqvist - Sam Bennett - Jonathan Huberdeau - Aaron Ekblad - Aleksander Barkov

BRANKÁŘI

Spencer Knight - Sergei Bobrovsky

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST

Spencer Knight
SPENCER KNIGHT
Brankář
Základní část 2020/21
Statistiky: 4-0-0
GAA: 2.32 | SV: 91.92%
Florida má ve svém kádru řadu mladých hvězd. Tou nejostřeji sledovanou pravděpodobně bude brankář Spencer Knight. V posledním ročníku se představil ve čtyřech kláních, ve všech dovedl svůj tým k výhře a pochytal 91,9 % všech na něj mířících střel. V play off si úspěšnost zákroků ještě zlepšil a ve dvou kláních proti Lightning vyšponoval tuto statistiku na hodnotu 93,3. Dokáže definitivně vytlačit Bobrovskyho z pozice jedničky?

CO JIM JEŠTE CHYBÍ?

Otazníkem u Panthers zůstává obrana. Mackenzie Weegar sice loni vylétl nahoru a zažil životní ročník, otázkou ale zůstává, zda si formu udrží. Aaron Ekblad se zase vrací po zranění a není jisté, v jakém rozpoložení nastoupí. Velmi slušně hraje i Brandon Montour a u Cats našel svůj nový domov i český tvrďák Radko Gudas. Markus Nutivaara a Gustav Forsling jsou však hráči spíše na pozici 7. obránce a doplnění sestavy. Je tedy nejisté, jak pevný bude v nové sezoně defenzivní val svěřenců kouče Quennevillea.

TIP NA UMÍSTĚNÍ

Floridu by letos play off minou nemělo. Dokonce si dovolíme tvrdit, že projdou i přes nástrahy prvního kola. A v další fázi vyřazovacích bojů se může stát cokoliv.