Top 5 skvělých milníků, které padnou v sezoně 2021-22

08. 10. 2021, 14:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Rok co rok je to stejné. Díky rozsáhlým databázím statistik každým rokem řada hráčů dosáhne milníků a překoná mnohaleté rekordy. Ani sezona 2021-22 nebude v tomto směru výjimkou a fanoušci se mohou těšit na celou řadu statistických perliček. My jsme pro Vás vybrali pětici těch nejzajímavějších.

Marc-André Fleury –⁠ 500 vychytaných výher


Fleury nepochybně patří mezi nejlepší gólmany historie. Svědčí o tom i jeho čísla. U nového zaměstnavatele v Chicagu s nejvyšší pravděpodobností dosáhne na milník 500 vychytaných výher v kariéře (základní část), což se před ním povedlo pouze dvěma legendám – Martinu Brodeurovi (691) a Patricku Royovi (551).

Marc-André Fleury –⁠ 70 nul


U kanadského maskovaného muže ještě chvilku zůstaneme, jelikož v letošním ročníku může zaokrouhlit ještě jednu statistiku. Pokud se mu podaří třikrát udržet nulu, stane se třetím gólmanem v dějinách, který přesáhl hranici 70 čistých kont. Nejlepší v této statistice je Martin Brodeur, kterému se tento kousek podařil hned 125krát.

Ryan Suter, Alex Ovechkin, Duncan Keith –⁠ 1 200 odehraných utkání


Čas letí jako splašený. Není tomu tak dávno, kdy Suter, Ovechkin i Keith byli mladými vycházejícími hvězdami. Nyní jsou všichni již v pokročilém hokejovém věku a před sebou mají milník 1 200 odehraných duelů v základní části. Tak dlouho vydržet v lize se zatím podařilo pouze 113 borcům z celkových 7 307, kteří se v NHL kdy představili.

Jeff Carter, Joe Pavelski, Phil Kessel –⁠ 400 vstřelených gólů


Ani 400 vsítěných branek není na denním pořádku a tímto milníkem se může pyšnit pouze rovná stovka hráčů. Velmi brzy k nim ale přibydou další tři střelci. Útočník Pittsburghu Jeff Carter ztrácí jediný zásah, dallaský Joe Pavelski musí vstřelit šest branek a Phil Kessel z Arizony devět.

Alex Ovechkin –⁠ 750 vstřelených gólů


Ovie může udělat další krok na cestě k překonání Gretzkyho 894 gólů. Pokud se mu v letošní sezoně podaří dosáhnout hranice 20 branek, stane se teprve čtvrtým hráčem v dějinách, který dosáhl na metu 750 vstřelených gólů a zařadí se po bok legend Waynea Gretzkyho, Goride Howea a Jaromíra Jágra.

Na jaký milník se těšíte nejvíce? Sezona startuje už v noci z úterý na středu.