První hrací den: Penguins nadělili Tampě šestku, Seattle skoro dokonal comeback

13. 10. 2021, 07:08 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Úvodní noc sezony 2021-22 sice nabídla pouze dva zápasy, o zábavu ale přesto nebyla nouze. Pittsburgh navzdory zranění svých tahounů dokázal porazit obhájce poháru z Tampy a Kraken se podařilo stáhnout tříbrankovou ztrátu.

TBL TAMPA BAY - PIT PITTSBURGH 2:6 (0:0, 0:2, 2:4)

Kdo čekal, že favorizovaná Tampa hosty z Pittsburghu, oslabené o četná zranění, rozdrtí, hluboce se mýlil. Penguins i bez Crosbyho, Malkina a Guentzela nasázeli obhájci Stanley Cupu 'šestku' a ukázali, že se s nimi musí naprosto počítat i letos. První gól sezony si připsal i Dominik Simon, který zároveň vstřelil vítěznou branku. Největší hvězdou utkání byl ale brankář hostů Tristan Jarry, kterého hráči Lightning poprvé překonali až v 56. minutě po trefě Anthony Cirelliho. První body sezony si tak připíše tým z Pensylvánie, který ve čtvrtek zavítá na led druhého floridského celku a vyzve Pantery z Miami. Bolts se budou snažit o první vítězství za dva dny na ledě Detroitu.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Tristan Jarry

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



VGK VEGAS - SEA SEATTLE 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

První polovina zápasu se Seattlu vůbec nevydařila a domácí Golden Knights se postupně i díky dvěma trefám Maxe Paciorettyho ujali vedení 3:0. Až po polovině základní hrací doby se dočkali i hosté a díky důrazu před brankou se prvním střelcem v historii Kraken stal Ryan Donato. Už o 72 sekund později bylo najednou srovnáno, když se znovu díky práci u brankoviště zapsal mezi střelce po vlastním gólu domácích Jared McCann.

Další trefy jsme se dočkali až v průběhu třetí třetiny, když se v útočném pásmu zjevil Morgan Geekie a přesným švihem pod víko srovnal. Vyrovnaný stav ale netrval příliš dlouho a o vítězný zásah se postaral po sporné situaci Chandler Stepheson, který puku nastavil brusli. Golden Knights tak berou první body v sezoně.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Max Pacioretty

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.