Draft dovolil Knights získat superstar. A co dál?

09. 11. 2021, 10:00 » Komentáře - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jack Eichel je již minulostí. Buffalo bude nejspíše litovat, ale to není to, co je na pořadu dne. Golden Knights získali superstar v podobě Jacka Eichela, ale nyní se budou muset zaměřit na další věci.

Dobře draftovat je to nejlepší, jak získat a vybudovat tým. Nicméně žádný z týmu nedokáže vybudovat ten nejlepší jenom z "bezplatných" hokejistů, tedy z výběrů na draftu. A tak se snaží týmy měnit a měnit a hledají to nejlepší skladbu svého týmu.

Golden Knights byli vynikající, co se týče obchodů s volnými hráči.

A nejspíše tato schopnost bude doceněna až v budoucnu. Vždyť si to můžeme ukázat na příkladu. Nebýt chytré volby v draftu v roce 2017, nebyl by žádný Max Pacioretty. Rytíři dokázali získat střelce, kterého potřebovali do své první lajny, i přesto že se jim podařilo získat Nicka Suzukiho z 13. místa v témže roce.

Nebyl by tu žádný Mark Stone bez několika pozdějších výběrů Erika Brannstroma, kterého Knights vybrali v roce 2017 z 15. místa. Ten se však prozatím moc v NHL neprosadil, i když je mu zatím pouhých 22 let.

No a teď musí vedení týmu hledat dále. Fanoušci se namlsali, ale chtějí více. Stanley Cup volá, ale k tomu bude potřeba něco víc než jenom Jack Eichel.