MacKinnon mimo hru do prosince. Kdo bude první centr?

11. 11. 2021, 19:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když se zraní hvězda, jedná se pro tým o velkou komplikaci. Přesně to se nyní stalo Coloradu. Nathan MacKinnon je motorem týmu ze Skalistých hor a nyní bude v sestavě chybět minimálně tři týdny. Na vině je zranění v dolní části těla. Kdo se tedy nyní ujme role prvního centra mezi kapitánem Gabrielem Landeskogem a finským snajperem Mikko Rantanenem u Avalanche, kteří nezažili právě vysněný a očekávaný vstup do nového ročníku?

Jako první může přijít na mysl Nazem Kadri, jenž zastává roli druhého středního útočníka hned za MacKinnonem. Ten ale pravděpodobně zůstane na své pozici. Ze dvou důvodu. Za prvé se mu spolupráce s Nichushkinem a Burakovskym daří a jejich řada nasázela během 10 utkání už šest branek. Za druhé by mohla hrát roli Kadriho problematická povaha. Copak může otěže celku pomýšlejícího na Stanley Cup přebrat někdo, kdo se nemůže během celé kariéry zbavit nálepky zákeřně hrajícího hráče?

Největším kandidátem na pozici prvního centra se tak stává J.T. Compher, který zažívá skvělý vstup do nové sezony a sbírá téměř bod na zápas (4+5). Compher hrál mezi Landeskogem a Rantanenem už na včerejším tréninku a měl by s nimi nastoupit i dnes v noci v utkání proti Vancouver Canucks. Jak se mu bude mezi hvězdnými centry dařit?

On MacKinnon:

“Give or take three weeks. Happened in the game the other night.” #GoAvsGo pic.twitter.com/WEtLClVboD

— Colorado Avalanche (@Avalanche) November 10, 2021
Trenér Bednar právě na tiskové konferenci oznamuje, že jeho největší hvězda bude chybět přibližně tři týdny.