Nezastavitelný Ovechkin

04. 01. 2022, 06:30 » Komentáře - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Stále se o něm psalo, píše a ještě psát bude. Ano, Alexander Ovechkin, to je, oč tu běží. Jak vypadá současná tabulka počtu vstřelených gólů? První Wayne Gretzky s 894 góly, druhý Gordie Howe (801), třetí Jaromír Jágr (766) a čtvrtý Alex Ovechkin (754). Není otázka JESTLI, ale KDY se stane Ovechkin králem střelců všech dob!

Samozřejmě, nesmíme předýmat, co by kdyby. Berme to tak, že zdravíčko bude sloužit a Ovechkin bude mít stále chuť góly střílet. Ale je tu další rekord, který minulý týden Ovechkin pokořil. A tím je počet gólů vstřelených v přesilových hrách. Na čtvrtém místě je Teemu Selänne s 255 góly, třetí Brett Hull (265), již nyní druhý Dave Andreychuk s 274 zásahy a nyní již lídr Ovechkin s 275 zásahy do černého.



A jak se díváte na Ovechkina vy? Patříte mezi ty, co jeho kadenci v této sezóně očekávali, nebo se spíše řadíte mezi ty, kteří jsou příjemně překvapeni?

ANOTHER UPDATE. It is now being deemed as PPG, so with that in mind...

Most Power Play goals in NHL history

Alex Ovechkin 275
Dave Andreychuk 274
Brett Hull 265
Teemu Selanne 255#ALLCAPS pic.twitter.com/D1R7BCGMNa

— Sportsnet Stats (@SNstats) January 1, 2022


Osobně patřím mezi ty fanoušky hokeje a NHL, kteří by nikdy neřekli, že by mohli být a dožít se toho, že čísla, která vytvořil "The Great One", se mohou otřásat v základech. Vypadá to, že tak, jako byla éra vítězství v Naganu 1998, kde vyhráli Češi, nyní může být éra, kdy Alexander Ovechkin překoná Wayne Gretzkyho!

Hráči stárnou, hra se zrychluje a dochází ke zraněním. I proto současný stav okolo Ovechkina je tak propírán v médii. Všichni asi čekali, že ruský útočník bude strádat, nebude mu to lepit a tak se v životě nemůže byť jen přiblížit Gretzkyho rekordu. Ale když se podíváte na to, jaká dostahuje Ovechkin čísla, hned musím svůj pohled přehodnotit.

Ovechkinovi je 36 let a v současné době má na kontě 24 gólů ve 34 zápasech a patří mu druhá příčka mezi všemi střelci současné sezóny!

No, bude to ještě zajímavé sledovat, KDY Ovechkin Gretzkyho překoná.