Ranní rozbruslení - 12.01.2022

12. 01. 2022, 09:30 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Náš seriál Ranní rozbruslení se vrací na NHLportal a opět vám poskytne přehled o událostech právě uplynulého hracího dne. Jaký hráč dosáhl významného milníku? Kdo se zapsal do historických statistik? Ovlivnily dnešní výsledky nějakým zásadním způsobem tabulku? Na tyto a mnoho dalších otázek vám poskytnou odpověď následující řádky. Přejeme příjemné čtení.



PIT Evgeni Malkin se dnes vrátil na led ve velké parádě a při svém letošním debutu si připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci. Ruský útočník zároveň zažil ve své kariéře 102. utkání, ve kterém zaznamenal alespoň tři body. Ve více případech se to podařilo pouze třem dalším hráčům v dějinách Penguins – Jaromír Jágr (129), Sidney Crosby (153) a Mario Lemieux (272).

FLA Obránci Floridy zaznamenali ve všech dosavadních utkáních Panthers (36) alespoň jeden bod. Vícekrát v dějinách NHL se tento kousek povedl pouze třem dalším celkům – Calgary Flames (80), Detroit Red Wings (43) a Washington Capitals (42 a 38).

COL Cale Makar se svým 16. gólem v sezoně zařadil na historicky třetí místo v počtu vstřelených branek obráncem během prvních 30 utkání ročníku. lepší byl už pouze legendární Bobby Orr (17 a 19).