Marchandův nos terčem útoku

16. 01. 2022, 09:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Brad Marchand je již řadu let jednou z nejvýraznějších osobností NHL. Jeho role provokatéra nese rizika nevole soupeřů, kterým se úspěšně dokáže dostat pod kůži a vzbudit v nich nával vzteku. Díky tomu už v NHL schytal řadu bolestivých zákroků, které často vedou k vyloučení protivníka. V posledním týdnu ale dostal pořádně zabrat především výrazný nos rodáka z Halifaxu. Ironií však je, že ani v jednom případu se nejednalo o vyprovokování soupeřova borce.

Poprvé musel kustod bolestivé zranění nosu Marchandovi spravovat v pondělí, kdy Bruins přijeli na led Washingtonu. Kanadský útočník se spolu s Davidem Pastrňákem tlačil do brány Capitals, když mu chtěl domácí Nick Dowd přizvednout hokejku. Minul. A místo ní tvrdě trefil číslo 63 do obličeje, až mu nadzvedl helmu, za což byl oceněn trestem 2+2 minuty. Marchandova nechtěná oběť ale nevyzněla do prázdna, jelikož černo-žlutí početní výhodu využili.



Podruhé třiatřicetiletý harcovník krvácel ve včerejším utkání proti Nashvillu. Tentokrát ho před vlastními fanoušky trefil loktem při souboji u mantinelu kapitán hostů Roman Josi, který ve chvíli kdy se k němu Marchand přiblížil, právě rozehrával a soupeře neviděl.



Nos kanadského bojovníka je tedy nyní v generální opravě. Že by karma?