Play off den sedm: Domácí dominovali, začínáme od nuly

09. 05. 2022, 09:20 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ve všech čtyřech sériích se radoval domácí celek, který potřeboval sérii vyrovnat. Boston vedený Pastovou lajnou roznesl Carolinu, Tampa nedala šanci Torontu, St. Louis odvrátilo možný mečbol Minnesoty a Los Angeles nedalo šanci Edmontonu. Série se tak stěhují do svých původních působišť za vyrovnaného stavu a začínáme od nuly.

BOS BOSTON - CAR CAROLINA 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Boston předvedl heroický výkon a díky domácímu prostředí dokázal favorita jasně přehrát. Celou slávu řídil elitní formace Bruins ve složení Brad Marchand - Patrice Bergeron - David Pastrňák. První jmenovaný dokonce nasbíral pět bodů za dva góly a tři asistence! Bergeron si poté připsal tři body (1+2) a Pasta pouze dva. Carolinu dohnala velká nedisciplinovanost a Boston trestal. Ve třetí třetině neudržel nervy na uzdě Tony DeAngelo a pustil se do Curtise Lazara. Od té doby si od fanoušků Bruins vysloužil bučení vždy, když se dotkl kotouče.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Brad Marchand

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



STL ST LOUIS - MIN MINNESOTA 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

V play off dostal poprvé šanci mezi třemi tyčemi Jordan Binnington a tah se Craigu Berubemu vyplatil, když Binnington pochytal 28 ze 30 střel Minneosty. Naopak Marc-André Fleury lovil puk ze své sítě hned pětkrát. Nejproduktivnější trojicí na straně domácích se stali Ryan O'Reilly (1+2), David Perron (2+1) a Jordan Kyrou (2+0).

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Jordan Binnington

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



TBL TAMPA BAY - TOR TORONTO 7:3 (3:0, 2:0, 2:3)

Mezi Torontem a Tampou je to jako na houpačce. Žádné tuhé a napínavé boje až do poslední minuty. V každém utkání zatím vždy jeden rozdrtil druhého a výjimkou není ani dnešek, kdy se Lightning opět podařilo vyrovnat, když po dvou třetinách vedli již 5:0. Výhru domácích opět řídil Victor Hedman se dvěma asistencemi, stejný počet bodů si připsal i Brandon Hagel (0+2). Dvěma góly se poté blýskl Ross Colton. Série se tak opět stěhuje za vyrovnaného stavu.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Victor Hedman

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



LAK LOS ANGELES - EDM EDMONTON 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

I souboje mezi Kings a Oilers mají vždy, s výjimkou prvního střetnutí, jasného vítěze. Tentokrát ale dominovalo Los Angeles, které nedovolilo hostům vstřelit jedinou branku a samo vsítilo hned čtyři. Zazářil především Carl Grundstrom (2+1) a spolu s ním i Trevor Moore (1+1) a Troy Stecher (1+1). Jonathan Quick poté poprvé od mistrovského play off 2014 vychytal ve vyřazovacích bojích nulu.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Carl Grundstrom

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.