Play off den 12: Florida postoupila, Rangers a Stars si vynutili sedmé utkání

14. 05. 2022, 06:45 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pouze jedna ze tří sérií dnes poznala svého vítěze. Florida v prodloužení dokázala ukončit sérii proti Capitals a do druhého kola postoupila poprvé od roku 1996. Zato Pittsburgh prováhal i druhou příležitost poslat Rangers na dovolenou a prohrál stejným výsledkem jako předevčírem. Stars poté přetlačili Calgary a poslali sérii do rozhodujícího klání.

PIT PITTSBURGH - NYR NY RANGERS 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)

Šesté utkání bylo jako přes kopírák v porovnání s tím pátým. Pittsburgh vedl 2:0, Rangers se ale podařilo otočit, na konci druhé třetiny Pens vyrovnali a ve třetím dějství stříleli branky pouze hokejisté New Yorku. Díky těmto dvěma výkonům se Jezdcům podařilo odvrátit i druhý mečbol Penguins a vynutit si sedmé utkání. Nejvíce zazářili Mika Zibanejad (2+2), Adam Fox (0+4) a Chris Kreider (2+0).

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Mika Zibanejad

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



WSH WASHINGTON - FLA FLORIDA 3:4p (0:0, 1:1, 2:2, 0:1)

Po 26 letech se fanoušci Panthers konečně dočkali vyhrané série play off. Čtvrtá výhra proti Washingtonu se ale vůbec nerodila lehce. Capitals dvakrát vedli, Florida se vždy dotáhla a nakonec se v 55. minutě dostala do vedení. Caps však zabrali a s velkým úsilím dokázali minutu před koncem využít přesilovku a vynutili si prodloužení. V něm ale jasně dominovali hosté a nedali domácím šanci. V utkání se dařilo především dvojici Carter Verhaeghe (1+1) a Claude Giroux (1+2), která se postarala o vítěznou branku.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Carter Verhaeghe

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



DAL DALLAS - CGY CALGARY 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

I Dallas si vybojoval šanci uspět v sedmém klání, když doma porazil Calgary. Stars začali lépe a ujali se vedení 2:0, hosté ale dokázali během necelých čtyř minut klání srovnat, když si vyrovnávací branku nešťastně vstřelil Miro Heiskanen. Nešťastník se ale stal o několik minut později hrdinou, když vstřelil vítěznou branku, kterou poté do prázdné sítě potvrdil Tyler Seguin. V hlavní roli ale dnes byli gólmani, ale radovat se mohl pouze Jake Oettinger.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Jake Oettinger

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.