Play off den 16: Florida pustila vedení, Colorado potřebovalo prodloužení

18. 05. 2022, 06:50 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V prvním souboji proti Panthers dokázala Tampa stav utkání otočit ve svůj prospěch a jasně ukázala, že cesta přes ní rozhodně nebude lehká. Ve druhém dnešním utkání si St. Louis sice vybojovalo prodloužení, v něm ale nic nepředvedlo a nakonec proti Coloradu padlo.

FLA FLORIDA - TBL TAMPA BAY 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Florida dostala na začátek série pořádnou sprchu. Domácí sice po první třetině vedli, další branky už ale střílela pouze Tampa, která dokázala využít tři přesilovky a stav utkání zcela otočit ve svůj prospěch. Útočně se dařilo především dvojici Nikita Kucherov a Corey Perry (oba 1+1) a v bráně zazářil Andrei Vasilevskiy, který pochytal 33 ze 34 střel.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Andrei Vasilevskiy

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



COL COLORADO - STL ST LOUIS 3:2p (0:1, 2:0, 0:1, 1:0)

Před sérií jsme varovali, že si Colorado bude muset dát pozor na disciplínu. Právě díky vyloučení se mu cesta k vítězství zkomplikovala, když Jordan Kyrou dokázal využít početní výhodu v 57. minutě a vyrovnat. Blues si tak vybojovali prodloužení, kde ale nedokázali vystřelit na bránu a pouze se bránili. Bylo tedy pouze otázkou času, kdy Avalanche rozhodnou ve svůj prospěch. Hrdinou se stal obránce Josh Manson, jenž dokázal zavěsit přímo pod víko a poslal domácí do vedení v sérii.

Hvězda utkání dle NHLportal.cz: Josh Manson

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.