Top 5+ šílených předpovědí pro sezonu 2022-23

07. 08. 2022, 20:45 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Rok co rok se před startem každé sezony vyrojí řada předpovědí na to, jak celý ročník dopadne. Kdo vyhraje bodování? Jaký hráč vstřelí nejvíce gólů? Který kapitán zvedne nad hlavu Stanley Cup? Poté existuje i skupina predikcí, které se na první pohled jeví jako fantastické až šílené. Přesto se nakonec splní. Kdo například čekal, že se v sezoně 2021–22 Rangers dostanou do finále konference nebo Vegas bez play off? My jsme dnes vybrali pět (a jednu bonusovou) bláznivých předpovědí, které by se ale mohly stát realitou.

BUF Buffalo konečně postoupí do play off...

Jedenáct sezon. Tak dlouho už fanoušci Buffala nezažili chuť play off. V době jejich poslední účasti byli v top desítce kanadského bodování ikony jako Martin St. Louis, Jarome Iginla či Teemu Selanne a současní Jets se ještě jmenovali Atlanta Thrashers. Tým si prošel několika neúspěšnými přestavbami, přišel a odešel Jack Eichel a v brankovišti se vystřídalo celkem 23 gólmanů.

Nyní nazrál čas nelichotivou šňůru utnout. Přestože jsou Sabres v našlapané Atlantické divizi. Přestože v poslední sezoně neměli hráče v top 50 bodování. Přestože jedničku mezi třemi tyčemi dělá veterán dávno za zenitem. Buffalo ale šanci na vyřazovací boje má. K týmu by se měli přidat mladí talenti Owen Power a Jack Quinn. První dva útoky navíc nevypadají vůbec marně: Skinner, Thompson, Olofsson, Krebs, Mittelstadt a Tuch. Pokud si v Buffalu vše sedne, můžou se v následujících měsících modro–zlatí postarat o překvapení.

CHI ... zatímco Chicago bude poslední, ale nebude mít jedničku draftu

Blackhawks začali vyprodávat snad vše, co má ruce a nohy. Pryč jsou mladíci Alex DeBrincat a Kirby Dach, nyní vedení týmu přijímá nabídky na týmovou legendu Patricka Kanea. Když k tomu připočítáme i zraněními věčně zužovaného kapitána Jonathana Toewse (i u něj se začíná mluvit o potenciálním odchodu) a v brankovišti duo Petr Mrázek – Arvid Soderblom, vypadá sestava Indiánů opravdu tristně. Kdepak, toto bude jasný utloukánek ligy, který se s Arizonou popere o poslední místo v lize a zároveň největší šanci na zisk jedničky draftu a generačního talentu Conora Bedarda.

Draftová loterie ale může s konečným pořadím pořádně zamíchat a Blackhawks i v případě poslední příčky budou mít pouze necelou čtvrtinovou šanci na udržení nejvyšší volby. Pravděpodobnost její ztráty je tedy mnohem vyšší než její zisk a může se stát, že červeno–černí ostrouhají i na této frontě.

MIN Kaprizov vyhraje kanadské bodování

Ruská superhvězda vzala NHL útokem a během dvou sezon zbořila snad všechny ofenzivní rekordy v historii Minnesota Wild. Kaprizov by přitom měl teprve nyní vstupovat do ideálního hokejového věku, kdy má stále dostatek sil a zároveň i zkušenosti z předešlých sezon. Je tedy dost možné, že to bude právě on, kdo si na jaře příštího roku odnese Art Ross Trophy pro hráče s nejvíce góly a asistencemi na kontě. Pokud mu vydrží zdraví, rozhodně bude o tento titul bojovat s ostatními favority v čele s Connorem McDavidem, který bodování ovládl v posledních dvou ročnících.

EDM McDavid vyfoukne Maurice Richard Trophy

Ani McJesus ale v našich šílených predikcích neostrouhá. Jako nejlepší hráč na světě totiž umlčí i zbytek pochybovačů, když vyhraje tabulku střelců a strčí do kapsy Austona Matthewse, Alexe Ovechkina i spoluhráče Draisaitla. Že je McDavid tvůrce hry a ne střelec? Zajisté. Jenomže i ti nejlepší tvůrci hry v dějinách dokázali uzmout Maurice Richard Trophy, ať už to byl samotný Wayne Gretzky či ze současných borců Sidney Crosby. Tak proč ne McDavid?...

SEA Sean Wright vyhlášen nejlepším nováčkem

Letošní boje o Calder Trophy by mohly být opět plné napjatých závodů. Největšími favority jsou vysoce tažení hráči z letošního draftu – celková jednička Juraj Slafkovský za Montreal a očekávaná a zklamaná jednička Sean Wright. Právě Wright by mohl mít nad Slafkovským několik výhod.

Zaprvé bude hrát za Seattle, kde na hráče rozhodně není takový tlak jako ve frankofonním Quebecu. Zadruhé je postavou mnohem menší než slovenský poloobr (pozn. redakce: titul slovenský obr již vlastní jistý Zdeno Chára) a hráčům většího vzrůstu obvykle trvá déle adaptovat se na styl NHL. S tím souvisí i třetí důvod vypovídající pro Wrighta. Kanadský centr je zvyklý na úzká kluziště, zatímco Slafkovský zatím předváděl svůj um pouze na mezinárodních letištích. Než nás ale začnou slovenští fanoušci kamenovat, mluvíme pouze o vyhlídkách na první sezonu, nikoli celou kariéru...

PIT BONUS: Pittsburgh vyhraje Stanley Cup

Tým dědků na bruslích. Liga hokejových veteránů. Taková přízviska si vysloužil současný kádr Penguins. S věkovým průměrem přesahujícím 30 let je Pittsburgh v mladé NHL opravdu raritou. Často se ale zapomíná, že staříci mají zkušenosti. A Tučňáci jich mají na rozdávání. Vždyť největší hvězdy Sidney Crosby, Evgeni Malkin a Kris Letang mají doma tři prsteny pro vítěze Stanley Cupu! Největším otazníkem u Pens tak bude zdraví. Pokud všem tahounům vydrží, může se stát, že právě černo–zlatí získají pohár pošesté v klubových dějinách.

A jakou nejšílenější, ale zároveň splnitelnou, předpověď máte pro sezonu 2022-23 vy?