Preview: 28. New Jersey Devils

03. 09. 2022, 17:00 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestavba dokončena a nyní vzhůru k výškám! S takovým heslem vstupuje do nového ročníku New Jersey.

Od účasti ve finále play off uteklo již deset let. Od té doby šlo New Jersey stále dolů a nevyhnulo se dlouhé a bolestivé přestavbě. Nyní se zdá, že Devils mají všechny potřebné díly k tomu, aby znovu začali stoupat tabulkou směrem nahoru a kvalifikovali se do play off poprvé od roku 2018.

Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GASOHOMEAWAY
28.NJD New Jersey Devils822746963248:3073-516-20-511-26-4

GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů k inkasovaným gólům, SO- Bilance při nájezdech, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

UPLYNULÁ SEZONA

Pokud chcete zjistit, zda jste spíše optimisté, nebo pesimisté, podívejte se na poslední sezonu Devils. Pesimista vidí další zmařenou sezonu bez vyřazovacích bojů a strašlivou obrannou hru. Optimista ale vidí mladý ambiciózní tým získávající zkušenosti, kde se vyplatí trpělivost. Ano, Ďáblové skončili v celém ligovém pelotonu na 28. příčce a inkasovali hrozivých 307 branek, zároveň se ale dařilo mladým puškám a především Jacku Hughesovi, který se konečně jako jednička draftu 2019 výrazně zlepšuje.

PŘÍCHODY A ODCHODY

HLAVNÍ PŘÍCHODYHLAVNÍ ODCHODY
Ondřej PalátTy Smith
Vítek VaněčekPavel Zacha
John MarinoP.K. Subban
Erik Haula
Brendan Smith


Během okurkové sezony byli v hlavní roli Češi. Zkušený harcovník Ondřej Palát přichází z Tampy Bay jako přirozený vůdce, který ukotví mladý celek v kabině i na ledě a brankář Vítek Vaněček má velkou šanci stát se nastálo jedničkou v NHL poté, co o své místo na výsluní tvrdě bojoval ve Washingtonu. Tým naopak opouští Pavel Zacha, kterého by s sestavě měl nahradit Erik Haula. Obranné řady poté posílí veterán Brendan Smith a perspektivní John Marino, který sbíral zkušenosti v Pittsburghu, kam naopak zamířil Ty Smith.

SEZONA 2022-23

V silné Metropolitní divizi se budou Devils muset hodně ohánět, aby obsadili příčku zaručující postup do play off. Pokud si ale vše sedne, mladíci se budou i nadále zlepšovat a Vaněček přinese jistotu do brankoviště, budou červeno–černí legitimním uchazečem o pohár Lorda Stanleyho.

PŘEDPOKLADANÁ SESTAVA

ÚTOK

Ondřej Palát – Nico Hischier – Jesper Bratt

Yegor Sharangovich – Jack Hughes – Dawson Mercer

Tomáš Tatar – Erik Haula – Andreas Johnsson

Jesper Boqvist – Michael Mcleod – Nathan Bastian

OBRANA

Ryan Graves – Dougie Hamilton

Jonas Siegenthaler – Damon Severson

Brendan Smith – John Marino

PRVNÍ PŘESILOVKOVÉ KOMANDO

Yegor Sharangovich – Nico Hischier – Jesper Bratt – Dougie Hamilton – Jack Hughes

BRANKÁŘI

Vítek Vaněček – Mackenzie Blackwood

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST

Jak se bude Vítkovi Vaněčkovi dařit v novém dresu? O místo jedničky by se měl utkat s Mackenzie Blackwoodem, který rozhodně nenaplňuje očekávání do něj vkládaná. Pomůže Blackwoodovi velká konkurence, nebo ho Vaněček vyšachuje a odsune na pozici dvojky? Při zběžném pohledu do statistik by měl mít mírně navrch český maskovaný muž, který oproti svému sokovi dokázal překonat hranici úspěšnosti zákroků 90 %.

TIP NA UMÍSTĚNÍ

Účast v play off je reálná. S ohledem na silnou konkurenci ale bude vést cesta do elitní osmičky přes divokou kartu.