Slafkovský s Mešárem řádili v nováčkovském turnaji proti Buffalu

17. 09. 2022, 14:45 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Základní část nové sezony NHL se blíží mílovými kroky a před zahájením přípravných kempů se utkávají největší mladé naděje týmů. Montreal hrál včera v noci proti Buffalu a v hlavní roli byli slovenští mladíci Juraj Slafkovský a Filip Mešár.

Mladé pušky Canadiens prohráli proti Sabres 4-3, přesto zanechaly dobrý dojem. Ten nejlepší poté borci tažení v první kole letošního draftu – Slováci Juraj Slafkovský a Filip Mešár. První jmenovaný byl dokonce vyhlášen druhou hvězdou zápasu, přestože si připsal jediný bod za asistenci na gól svého krajana v oslabení.

„Cítil jsem, že hraju na první zápas v dobrém tempu a to se bude už jenom zvyšovat. Možná jsem to v některých momentech se snahou trochu přeháněl, ale prostě jsem chtěl zkusit cokoli, abychom vyhráli. Vím, že jsem udělal pár chyb, ale budu se snažit vzít si z dnešního utkání to dobré a ukázat to v dalším zápasu,“ nechal se skromně slyšet Slafkovský po duelu.

Dnes odehráli Habs druhé utkání na turnaji, tentokrát proti New Jersey Devils, a Filip Mešár si připsal druhou branku ve druhém utkání. Dostanou se nakonec oba do prvního týmu?