Preview: 10. Minnesota Wild

21. 09. 2022, 18:05 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Wild po divoké sezoně doufají, že svůj loňský úspěch minimálně zopakují.

Kirill Kaprizov se stal během dvou sezon tváří Minnesoty a zbořil letité ofenzivní rekordy klubu. Ruku v ruce s jeho dominantními výkony se začalo dařit i týmu a Wild se stali dynamem celé Západní konference, které šlapalo na paty i pozdějším mistrům z Colorada. Play off ale přineslo rychlé vystřízlivění v podobě vyřazení od Nemesis ze St. Louis. Jak se bude Divočákům dařit v novém ročníku?

Statistiky poslední sezony


#TEAMGPWLOTLPTSGF:GASOHOMEAWAY
10.MIN Minnesota Wild8253227115310:2535-431-8-222-14-5

GP- Počet odehraných zápasů, W- Výhry, L- Prohry, OTL- Prohry v prodloužení, PTS- Body, GF :GA- Poměr vstřelených gólů k inkasovaným gólům, SO- Bilance při nájezdech, HOME- Bilance doma, AWAY- Bilance venku

UPLYNULÁ SEZONA

Kirill Kaprizov v posledním ročníku nasázel 47 branek a na dalších 61 přihrál. V obou kategoriích se stal nejproduktivnějším hráčem týmu a navíc pomohl dalším spoluhráčům. Například Mats Zuccerello ze spolupráce s ním vytěžil ve 35 letech nejproduktivnější sezonu kariéry (24+55) a dařilo se i Kevinu Fialovi (33+52). o brankoviště se přetahovali Marc-Andre Fleury a Cam Talbot, přednost nakonec dostal starší z nich. Ve vyřazovacích bojích se ale už o takovou slávu nejednalo. Pokud si nějakého soupeře Wild nepřáli, byli to právě Blues, které za celou základní část nedokázali porazit. Ti se jim nakonec stali osudnými i v play off, kde se Minnesota poroučela po šesti kláních.

PŘÍCHODY A ODCHODY

HLAVNÍ PŘÍCHODYHLAVNÍ ODCHODY
Filip GustavssonCam Talbot
Kevin Fiala


Wild mají za sebou klidné léto. Přednost v brankovišti po prodloužení smlouvy dostal Marc-Andre Fleury, a tak se Cam Talbot stěhoval o dům dál do Ottawy, odkud Bill Guerin získal novou dvojku Filipa Gustavssona. Za první kolo draftu byl poté do Los Angeles poslán Kevin Fiala.

SEZONA 2022-23

I přes ztrátu Kevina Fialy by měli mít Wild stále silnou sestavu, které by nemělo činit velký problém kvalifikovat se do bojů o Stanley Cup. Zlomové ročníky by měli zažít Marco Rossi a Matthew Boldy, kteří mohou odchod Fialy vyvážit. Velkou měrou bude úspěch a neúspěch padat i s veteránem Marcem-André Fleurym.

PŘEDPOKLADANÁ SESTAVA

ÚTOK

Kirill Kaprizov – Ryan Hartman – Mats Zuccarello

Matthew Boldy – Marco Rossi – Tyson Jost

Marcus Foligno – Joel Eriksson Ek – Jordan Greenway

Connor Dewar – Frederick Gaudreau – Brandon Duhaime

OBRANA

Jonas Brodin – Mathew Dumba

Jacob Middleton – Jared Spurgeon

Alex Goligoski – Calen Addison

PRVNÍ PŘESILOVKOVÉ KOMANDO

Joel Eriksson Ek – Marco Rossi – Mats Zuccarello – Jared Spurgeon – Kirill Kaprizov

BRANKÁŘI

Marc-Andre Fleury – Filip Gustavsson

ZASLOUŽÍ SI POZORNOST

Jak se bude dařit mladé dvojici Matthew Boldy - Marco Rossi? První jmenovaný naplno ukázal svůj potenciál už v minulé sezoně, když se mu podařilo během pouhých 47 klání vstřelit 15 branek a na dalších 24 si připsat asistenci. Druhý bojoval s následky po prodělání koronaviru a stihl odehrát pouze dvě utkání. Nyní by oba mohli ve druhé řadě zkusit, jestli bude jejich souhra fungovat.

TIP NA UMÍSTĚNÍ

Minnesota se do play off dostane. V něm ale velkou parádu nepředvede. Druhé kolo je pro ní strop.