Global Series 2022: Kdo se stane dvojkou Predators?

01. 10. 2022, 15:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Do zahájení nového ročníku NHL zbývá necelý týden a Nashville, který se představí v pražském dvojzápasu proti San Jose Sharks, řeší otázku brankoviště. Jednička je jasně daná, tou je Juuse Saros. Ale co dvojka? Kdo bude v hlavním českém městě krýt Sarosovi záda a pravděpodobně se podívá v jednom z utkání do brankoviště? Kandidátů je po odchodu Davida Ritticha hned několik.

Největší šanci má sedmadvacetiletý Kevin Lankinen. Ten i přes velmi špatnou sezonu v barvách Chicago Blackhawks, kdy si připsal úspěšnost zákroků pouhých 89,1 % a pouštěl za svá záda v průměru 3,5 gólu na utkání, podepsal s Predators jednocestnou smlouvu na 1,5 milionů dolarů.

Jeho roli dvojky naznačují i minuty, které zatím dostal v přípravě. V ní bez čtyř sekund odchytal 90 minut a za svá záda nepustil jedinou střelu. Oproti tomu jeho největší konkurenti Yaroslav Askarov a Connor Ingram strávili mezi třemi tyčemi třetinu času. Mladý ruský gólman Askarov ukázal potenciál, když nepustil za svá záda ani jednu z 12 střel, Ingram čelící stejnému počtu pokusů ale dvakrát inkasoval.

Pětadvacetiletý Ingram chytal v poslední sezoně slušně na farmě v Milwaukee, ale mezi mantinely NHL zatím nepřesvědčil, když zastavil pouhých 87,9 % střel ve třech utkáních. O pět let mladší Askarov hrál do letošní sezony ve svém rodném Rusku za Petrohrad, kde platil za hvězdu.

Sečteno podtrženo, největší šanci na roli dvojky má Kevin Lankinen. Yaroslav Askarov a Connor Ingram by měli být připraveni v záloze a utkat se o pozici jedničky na farmě. Nic ale ještě není rozhodnuté a konečnou soupisku ukáží až nejbližší dny.