Nová sezona NHL na Nova Sport začne letos zápasy v Praze

03. 10. 2022, 07:00 » Reklama - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Už 7. a 8. října začíná další sezona nejlepší hokejové soutěže světa – NHL. Letošní ročník bude speciální pro české fanoušky, protože úvodní zápasy sehrají týmy San Jose Sharks a Nashville Predators v Praze. Program NHL Global Series ale začíná už 3. a 4. října přípravnými zápasy ve Švýcarsku a Německu – všechny zápasy severoamerických týmů na jejich turné Evropou nabídnou stanice Skupiny Nova.

Velký hokejový svátek už klepe na dveře. Evropské turné NHL Global Series začíná už v pondělí 3. září ve švýcarském Bernu, kde se utkají Nashville Predators s místním klubem SC Bern. O den později změří síly San Jose Sharks v Německu s klubem Eisbären Berlín. Oba zápasy nabídne v přímém přenosu stanice Nova Sport 1 a Voyo.

Ve čtvrtek 6. října oba zámořské celky poprvé naskočí na led v Praze a absolvují otevřený trénink, který živě odvysílá Nova Sport 1 a Voyo.

Vrcholem celého turné budou úvodní ostré soutěžní zápasy mezi Nashvillem a San Jose, které jsou na programu v pátek a v sobotu. Přímé přenosy obou utkání začínají na stanicích Nova Sport 1, Nova Action a Voyo v 19:15.

Na utkání se intenzivně připravuje hokejová sekce Nova Sport, která exkluzivní přenosy z NHL vysílá už téměř 15 let. V rámci vysílání nabídne medailonky ze soukromí českých hráčů Tomáše Hertla a Radima Šimka. Studio Nova Sport bude přímo v O2 areně a pozvání přijali hvězdní hosté Patrik Eliáš a Radim Vrbata – fanoušci se však mohou těšit i na další zajímavá jména.



Páteční zápasové studio bude moderovat Štěpán Sokol, sobotní program Roman Jedlička. Na komentátorských pozicích se vystřídají Filip Šedivý, Tomáš Borovec a Michal Jinoch. Reportérské pozice zaujmou Inna Puhajková, Richard Tesař a Dominik Mihailescu.

Global Series 2022 Czech Republic


„Nasazujeme prověřené a zkušené tváře, které mají fanoušci se zámořským hokejem spojené už dlouhá léta – moc se na zápasy v O2 areně těšíme, bylo náročné vše připravit, ale i díky dlouholetým dobrým vztahům s NHL všechno šlo bez problémů. Těšíme se nejen na úvodní zápasy, ale i na celou novou sezonu – snad se bude dařit českým hráčům a fanoušci si opět přijdou na své,“ dodává šéf sportu TV Nova Dušan Mendel.