Ódy na Williama Nylandera, aneb když začne mluvit Marner

06. 01. 2023, 20:00 » Perličky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
I když je to obvykle Auston Matthews, který tvrdí muziku co se titulků okolo týmu Toronta Maple Leafs týče, v sezóně NHL 2022-23 to je trochu jiný příběh. Během prvních 38 zápasů sezóny je to právě William Nylander, kdo vede v této sezóně bodování Leafs.

Nylanderova dominantní sezóna přitáhla brutálně upřímný pohled od kolegy, hvězdy Maple Leafs, Mitche Marnera, který prostřednictvím Davida Altera ze SI.com odhalil, že výkony tohoto 26letého hráče nejsou žádným velkým překvapením.

"I don't think we're surprised at all; It's been great to see him explode." - Mitch Marner on Nylander leading the team in goals and points. Nylander will play after missing Wednesday’s practice due to illness ⤵️https://t.co/oljzouoYBX

— David Alter (@dalter) January 5, 2023


"Myslím, že nás to vůbec nepřekvapuje," řekl Marner o Nylanderovi. "Bylo skvělé vidět ho explodovat."

Nylander v loňském roce trochu popíchnul letošní sezónu 2022-23, když zaznamenal kariérní maximum 80 bodů v 81 zápasech. Během své nejlepší sezóny v kariéře v letech 2021-22 zaznamenal 34 gólů a 46 asistencí. Během letošních 38 zápasů má Nylander na svém kontě celkem 45 bodů za 22 gólů a 23 asistencí.

Nylander (45) je o jeden bod před Matthewsem (44) a také vede Maple Leafs v počtu vstřelených gólů a drží třígólový náskok před svým spoluhráčem. Matthews samozřejmě vyhrál Rocket Richard Trophy v loňském roce poté, co se v NHL prosadil se 60 góly, takže vidět, jak ho jeho vlastní spoluhráč letos překonává, svědčí o působivé sezóně, kterou si Nylander užívá.