Poznejte 3 největší hříšníky. Tito hráči pořád sedí na trestné!

11. 01. 2023, 21:15 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V hokejovém týmu se můžete prosadit různými způsoby. Někteří hráči jsou cenní pro svou ostrou ránu, jiní uplatní šikovné ruce, další se nebojí urputně bránit a padat do střel. Jednou z těchto skupin jsou i borci, kteří naskočí na led hlavně proto, aby přitvrzovali hru a rozhodili soupeře. Takoví hráči se tak často dostávají do potyček, fyzických soubojů a nebojí se ani shodit rukavice. První polovina základní části sezony 2022–23 vykrystalizovala tři nejtrestanější hráče.

FLA 3. Matthew Tkachuk

Floridě se letos nedaří a na postupové příčky do play off ztrácí už šest bodů. Nic ale rozhodně nelze vyčítat Matthew Tkachukovi, hlavní postavě letní mega výměny mezi Cats a Flames. Rodák z Arizony má na kontě za 39 odehraných utkání 51 bodů (22+29) a k tomu i v novém působišti potvrzuje, že neustoupí ani o píď.

Není tak velkým překvapením, že hráče představujícího prototyp moderního silového útočníka naleznete na stupínku lídrů v trestných minutách. Z jeho 61 celkových trestných minut tvoří pět za bitku v zápasu proti Dallasu. Jako jediný z top trojlístku má nezápornou bilanci faulů na něj způsobených (21) a faulů, které sám vytvořil (21).

MTL 2. Arber Xhekaj

Montreal prochází bolestivou přestavbou a prostor dostávají mladé pušky. Krom jedničky draftu Juraje Slafkovského zažívá své první krůčky v NHL i Arber Xhekaj. Kanadský obránce už shodil rukavice se soupeři pětkrát v základní části a dvakrát v přípravě. Díky své tvrdé hře si vysloužil místo v základní sestavě Habs a působí ve třetím obranném páru se zkušeným harcovníkem Chrisem Widemanem. Nenechte se však jeho 67 trestnými čárkami mýlit, za 39 zápasů se mu podařilo nasbírat 13 bodů (5+8). Zdá se, že tým skautů dostane za angažování nikdy nedraftovaného téměř dvoumetrového obra velkou pochvalu. Tomu se říká trefa do černého!

PHI 1. Nicolas Deslauriers

Nepilnější bitkař současnosti shodil v barvách Philly rukavice už osmkrát a není divu, že stojí na čele tabulek v počtu času stráveného na trestné lavici. Těch má k dnešku 68 a je na cestě atakovat hranici 150 trestných minut na konci ročníku. U Flyers nachází skvělé uplatnění, jelikož je hlavní kouč John Tortorella známý svou oblibou dříčů ledu. A takovou definici Deslauruers splňuje beze zbytku.