Jakob Chychrun na odchodu. Ale co když nikdo nic nenabídne?

24. 01. 2023, 21:25 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Obránce Arizony Coyotes, Jakob Chychrun, může zaplnit v nadcházejících dnech a týdnech nadpisy nejrůznějších spekulací. Minimálně o tomto jménu uslyšíme častěji. V roce 2022 Coyotes nakonec nestiskli spoušť, aby se nějaký ten obchod, kde by byl hlavní postavou Chychrun, stal skutečností. Nicméně nyní je vše jinak a stát se to již může. Zbývá necelých šest týdnů.

Vzhledem k tomu, že Arizona se v této sezóně opět nikam neposouvá a stále se nachází uprostřed bolestivé přestavby, mohla by Jakoba Chychruna přeměnit prostřednictvím výměny na budoucí draftové volby. Požadovaná cena Coyotes za Chychruna však může být příliš vysoká a to pro většinu týmů, které mají zájem posílit zadní řady.

Vedení týmu může zůstat trpělivé, protože se nemusí snažit ho za každou cenu vyměnit před termínem 3. března. Má podepsanou smlouvu na další dva roky. Nicméně podle Pierra LeBruna z The Athletic však stále trvá touha daného zadáka za správnou cenu prodat nebo vyměnit. Bude velmi zajímavé sledovat, na kolik si ho tým Arizony Coyotes cenní.

Jakobovi Chychrunovi je pouhých 24 let a minimálně do konce sezony 2024-25 NHL je pod smlouvou. V roce 2018 uzavřel s Coyotes šestiletou smlouvu v hodnotě 27,6 milionu dolarů, což je 4,6 milionu dolarů na sezónu.