Dahlin: "Fanoušci chtějí vidět na NHL All-Star Game útočníky"

25. 01. 2023, 09:15 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Rasmus Dahlin dobře ví, že pouze pět ze 44 vybraných hokejistů pro nadcházející Utkání hvězd na Floridě jsou obránci. "Myslím, že fanoušci chtějí vidět útočníky," řekl v pondělí Mike Harrington z The Buffalo News. "Je to tak. Jedu na dovolenou a budu se mít dobře. Ale samozřejmě bych byl raději tam. Tak to prostě chodí."

Dahlin je s 52 body na druhém místě v bodování mezi obránci NHL, ale nebyl jmenován na soupisku All-Star Atlantické divize. Tage Thompson byl zástupcem Buffala na úvodní soupisce, zatímco hvězda Toronta Maple Leafs Auston Matthews a sniper Boston Bruins David Pastrňák získali místa, které vzešly z hlasování fanoušků hvězd NHL.

Všech devět hokejistů na soupisce Atlantické divize jsou útočníci.

I když by se rád zúčastnil a dal přednost účasti na All-Star Game, Dahlin si plánuje tuto přestávku užít. Vždyť má v průměru čas na ledě 26 minut a 10 sekund za zápas.

"Relax je určitě potřeba," řekl 22letý hokejista. "Několik z nás se bude dobře bavit - bude mít jak mentální, tak také fyzickou pauzu. Takže i z toho jsem nadšený. Některé dny si prostě musíte vzít den volna."

Dahlin si v minulé sezóně vysloužil první účast v All-Star Game. Ale zároveň se těší, až bude sledovat, jak Thompson – který je s 32 góly na děleném třetím místě v lize – tentokrát předvede show jako zástupce Sabres.

"Lidé chtějí vidět jeho dovednosti a to, v čem je dobrý," řekl Dahlin. "Takže jsem za něj nadšený. Budu se dívat. Chci, aby tam udělal něco skvělého a pořádně si to užil. Jsem si jistý, že se tam ve své kariéře dostane ještě hodněkrát a užije si to."