Spekulace: Mělo by Toronto odšpuntovat obchod s Gavrikovem?

26. 01. 2023, 07:00 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Být mezi Top 4 ve Východní konferenci, na tom se u Toronta Maple Leafs nic nezměnilo. Zatím. V současné době na třetím místě hned za Bostonem a Carolinou. Pomáhají tomu i jednotliví hráči na soupisce Maple Leafs. Důvtipný veterán Jake Muzzin už viděl svoji kariéru v ohrožení díky zranění páteře. K tomu připočtěte slibně se rozvíjející obránce jako Timothy Liljegren a Rasmus Sandin, kteří jsou stále více na ledě a dostávají více prostoru.

Morgan Rielly a jeho onemocnění kolen a mnohonásobná zranění T.J. Brodieho jsou hlavním příkladem vzestupu dalších hráčů - Conor Timmins, Jordie Benn, Victor Mete, Mac Hollowell. Pokud tedy jde o současnou sezónu, obrana funguje. Vždyť v počtu obdržených branek na zápas patří Torontu krásné páté místo v lize s průměrem 2.61.

Vladislav Gavrikov
VLADISLAV GAVRIKOV CBJ
Obránce
Kariérní statistiky
GP: 250 | G: 15 | A: 58 | Body: 73
Střely: 291 | +/-: -20
Na světlo pronikla informace, že GM Kyle Dubas se byl zeptat na obránce Columbusu Blue Jackets Vladislava Gavrikova. Fanoušek se tak může ptát, zda to tým má zapotřebí. Ale na to existuje jednoduchá odpověď. Play-off se neptá. Otázka by měla být jiná. Stojí Gavrikov za cenu, aby ho Toronto získalo? A nejsou to jenom Maple Leafs, kteří mají o tohoto zadáka zájem. Je to třeba i Edmonton.

27 letý Rus se blíží ke statusu neomezeného volného hráče se současným hitem do platového stropu v podobě 2,8 milionu dolarů, tedy za předpokladu, že by Muzzin zůstal na listině dlouhodobě zraněných a Columbus by si ponechal nějaké peníze.

Gavrikov punches it through unassisted. #CBJ pic.twitter.com/SGDR2NBDzp

— 1st Ohio Battery (@1stOhioBattery) January 15, 2023

Dubas v minulosti uzavřel u tzv. kombo dohody, takže by dávalo poté smysl obchodovat ve stylu Gavrikov a křídlo Gustav Nyquist. V současnosti to však vypadá, že Gavrikov, ať už půjde kamkoli, nebude odcházet levně.