Bedard zlehčuje srovnání s McDavidem: "Ten chlap má 700 bodů"

28. 01. 2023, 18:10 » Perličky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poté, co Connor Bedard znovu potvrdil svou dominanci jako předpokládaný první celkový výběr mezi světovými juniory v roce 2023, je si dobře vědom, že humbuk kolem něj je skutečný. To ale neznamená, že by se zcela ztotožnil se vznešenými přirovnáními, která během své kariéry sbíral s generačními talenty jako Sidney Crosby, Wayne Gretzky a Connor McDavid.

"Myslím, že když mě lidé postaví proti někomu – například proti McDavidovi – říkám si: 'No, ten chlap má 700 bodů ve 20 NHL zápasech‘," vtipkoval během rozhovoru se Samem Cosentinem ze Sportsnet. "Myslím, že to, co teď dělám, to samozřejmě nemá vliv, ale samozřejmě je skvělé vidět vaše jméno ve spojení s těmi kluky. Doufám, že si proti nim jednoho dne zahraju, to by byl splněný sen."

"Ještě mám hodně zápasů, kde budu moci hodně dokázat a ukázat se, ale musím se tam dostat a snažit se být každý den lepší."

Do draftu NHL 2023 zbývá pouhých pět měsíců a za předpokladu, že se dostane na soupisku svého týmu, nebude muset Bedard čekat příliš dlouho, než se utká s takovými, jako je McDavid (který má 786 bodů v 536 zápasech).

I když je další fáze jeho kariéry hned za rohem, skok do velké ligy se zdá být pro Bedarda skoro jistota a další krok jeho kariéry.

"NHL je stále ta věc, která je nejlepší z nejlepších, a máte pocit, že jste jejím fanouškem a že tito lidé nejsou skuteční lidé," řekl. "Upřímně řečeno, je před námi ještě spousta práce a doufám, že tam jednoho dne budu."

Není to poprvé, co Bedard ovládl rozruch kolem svého vlastního humbuku. Poté, co se Bedard stal prvním 16letým hráčem od Gretzkyho, který v prosinci 2021 vstřelil hattrick za Kanadu na mistrovství světa juniorů, poznamenal, že si nemyslel, že by v NHL pokořil hranici 2800 bodů jako Great One.

Rodák z Britské Kolumbie pokračoval v budování svého životopisu během Mistrovství světa juniorů v roce 2023, kde byl jmenován MVP turnaje poté, co vytvořil nové kanadské rekordy v celkových gólech (17) a bodech (36).

Bedard hraje momentálně za Regina Pats v WHL. Vede ligu s 39 góly a 81 body ve 33 zápasech, přičemž má šňůru alespoň s jedním bodem ve 32 zápasech.

Je to kacířská myšlenka, ale kde si myslíte, že v historické tabulce bodování NHL nakonec skončí?