Larkin údajně odmítl osmileté prodloužení za 8 milionů dolarů

29. 01. 2023, 12:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Agent Pat Brisson je klidný. Jednání o smlouvě s Dylanem Larkinem se protahují a i když jsme nyní za polovinou letošní sezóny, není to nic hrozného, jak sám potvrzuje. "Nejsem vůbec znepokojený," řekl Brisson serveru Detroit Hockey Now.

Brisson zároveň odmítl diskutovat o jakýchkoli podrobnostech, ale řekl, že obě strany spolu komunikují a snaží se dosáhnout kompromisu.

"V posledních týdnech mluvíme více," řekl Brisson.

Zároveň dodal, že nerad mluví o tom, zda jsou si obě strany v nějakém vyjednávání blízké, nebo ne, protože často to ani nevíte, dokud není dohoda dokončena. Někdy si myslí, že jsou obě strany blízké a jindy naopak. Ale skutečnost může být jiná.

Congratulation on your 400th career point, Dylan Larkin! 🥳#NHLStats: https://t.co/2t4N1FJe3u pic.twitter.com/U1CQV1GooR

— NHL Public Relations (@PR_NHL) January 25, 2023


Agent má v plánu si s Larkinem promluvit o dalším postupu po utkání hvězd NHL v Sunrise na Floridě 3.-4. února. Larkin je jediným zástupcem All-Star Red Wings.

Red Wings nejsou jediným týmem, který se snaží získat špičkového hráče pár měsíců před tím, než se může stát neomezeným volným hráčem. Bruins se stále snaží dohodnout s Davidem Pastrňákem. Vancouver Canucks nemají nového kapitána Bo Horvata a mohou ho vyměnit.

Larkin vs. Hintz vs. Barzal

Larkin, 26 let, aktuálně vydělává v této sezóně 6,1 milionu dolarů a směřuje k výraznému zvýšení. 29. listopadu dostal centr Dallas Stars Roope Hintz osmiletou smlouvu v hodnotě 8,4 milionu dolarů za sezónu. Šestadvacetiletý Hintz v minulé sezóně nastřílel 37 gólů a nasbíral 72 bodů. Byla to jeho první 30gólová sezóna. V této sezóně má na kontě 19 gólů a 45 bodů ve 42 zápasech.

Mezitím Larkin v minulé sezóně nastřílel 31 gólů s 69 body. Byla to jeho druhá sezóna s více než 30 góly. V této sezóně se Larkin může pochlubit 15 góly a 42 body ve 45 zápasech.

Na začátku sezóny získal centr Islanders Mathew Barzal (25 let) osmiletou smlouvu v hodnotě 9,15 milionu dolarů. V minulé sezóně dal 19 gólů a 59 bodů. Nikdy nevstřelil více než 22 gólů za sezónu. V této sezóně má na kontě 11 gólů a 42 bodů ve 49 zápasech.

Larkin je jedním z 12 hráčů Detroitu, kteří se příští léto mohou stát neomezeným volným hráčem. Na seznamu jsou Tyler Bertuzzi, Jake Walman, Olli Maatta, Magnus Hellberg, Alex Nedeljkovic, Adam Erne, Oskar Sundqvist, Pius Suter, Jordan Oesterle, Robert Hagg a Mark Pysyk.