Crosby dává přednost play-off formátu 1-8

05. 02. 2023, 07:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Sidney Crosby patří mezi ty hráče, kteří preferují starý formát play-off NHL. Kapitán Pittsburgh Penguins řekl, že upřednostňuje postup do play-off konferenčním stylem 1:8 oproti současnému diviznímu nastavení.

"Mám rád formát 1-8 jen proto, že si myslím, že základní sezóna je stejně obtížná. Týmy by měly být odměněny," řekl v pátek novinářům. "To je pravděpodobně nejlepší způsob, jak být odměněn, i když v tom není žádný velký rozdíl. Ta verze se mi líbí o něco víc."

Podle současného formátu play-off NHL – který byl přijat před sezónou 2013-2014 – se do play-off probojují tři nejlepší týmy z každé divize plus dva díky divokým kartám z každé konference. Nejlepší tým v každé divizi čelí v 1. kole zápasu proti týmu s divokou kartou, zatímco týmy z druhého a třetího místa divize hrají proti sobě.

Před sezónou 2013-2014 se prvních osm týmů z každé konference dostalo do play-off, přičemž vítězové divizí získali první tři nasazená místa. Tým na prvním místě hrál s týmem na osmém a tak se to propojilo. Týmy byly přesazeny po prvním kole.

Současný formát vyvolal spoustu zkoumání a spekulací. Zejména pak kvůli možnosti postavení se proti sobě dvou nejlepších týmů ligy v prvním kole a následujícím méně hodnotným zápasů v dalších kolech play-off.