Blues vyměnili Tarasenka do Rangers

10. 02. 2023, 10:10 » Přestupy - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
St. Louis Blues ve čtvrtek vyměnili útočníka Vladimira Tarasenka a obránce Niko Mikkolu do New York Rangers. Výměnou za to dostali podmíněnou volbu v prvním kole draftu v roce 2023, podmíněnou volbu ve čtvrtém kole v roce 2024, útočníka Sammyho Blaise a prospekta Huntera Skinnera.

Tarasenko zaznamenal za Bluesmeny 10 gólů a 29 bodů ve 38 zápasech (v této sezóně, pozn. redaktora). Jednatřicetiletý křídelník strávil celou svou kariéru u Blues poté, co byl v roce 2010 draftován ze 16. místa a pomohl klubu vyhrát jeho jediný Stanley Cup v roce 2019.

Kdysi byl Tarasenko považován za jednoho z předních ofenzivních talentů NHL, ale jak už to tak ve sportu bývá, dostavila se zranění. Během 28 měsíců podstoupil tři operace ramene. Nicméně Tarasenko bude i nadále ukazovat, co umí, když bude určitě v prvních dvou lajnách Rangers, čímž posílí tým, který vloni vypadl ve finále Východní konference s Tampou Bay 2:4 na zápasy.

Tarasenkovi by mohla pomoci změna prostředí. A s lepšími spoluhráči na ledě by mohl Rangers výrazně pomoci. Tarasenko byl jmenován do svého čtvrtého All-Star zápasu a reprezentoval Blues na této skvělé události.

New York se po celou sezónu snažil najít konzistentní kombinace ve svých řadách. Tarasenko by mohl být zařazen po boku Artemiho Panarina a Miky Zibanejada a vytvořit lajnu, která by disponovala třemi smrtícími talenty s vysokou rychlostí a možnostmi skorovat. Nesmíme zapomenout ani na dovednosti s pukem a schopností tvořit hru.

Tarasenko by se měl na konci této sezóny stát neomezeným volným hráčem, ale Rangers téměř jistě budou pracovat na tom, aby si jeho služby pojistili i do dalších sezón. Neexistuje lepší lék pro sportovce, než vítězství, a pokud Tarasenko pomůže Rangers zvednout jejich první Stanley Cup od roku 1994, můžeme si zcela určitě představit, že na Manhattanu v Madison Square Garden zůstane delší dobu.