V Edmontonu se mluví o letošním all-in. Přijde Erik Karlsson?

23. 02. 2023, 07:45 » Spekulace - Autor: Tomáš Novotný

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Karlsson přišel do San Jose z Ottawy. V uplynulých letech jen ukazoval zlomek toho, co mu u Sens vyneslo dvakrát Norris Trophy. Letos se ale opět dostal na svojí formu z minulého angažmá, což hned vyvolalo větší zájem konkurence, kvůli play-off. San Jose je ve stádiu, které lehce připomíná rebuild, ač to tak fanoušci žraloků nevidí. I proto by se Sharks mohli zbavit jeho masivního kontraktu za nějakého mladšího hráče do budoucna.

Erik Karlsson by měl být jednou z největších ryb na trejdovacím rybníčku. O jeho jménu se mluví v souvislosti s Edmontonem, který by potřeboval ofenzivního beka do play-off. Některá média už mluví o tom, že oficiální nabídka v San Jose přistála. Avšak všechny spekulace jsou rozdílné. Nejčastěji se mluví o Tysonu Barriem, se kterým by ke Žralokům mohl zamířit Jesse Puljujarvi, jiní zase uvádějí, že to má být Evan Bouchard. Stránka oilersnation přišla i s variantou, kdy by byl vyměněn i Kailer Yamamoto.

Ve hře jsou hned dvě možnosti, a to trejdy: Dva hráči za jednoho, v této možnosti je nejčastěji skloňovaná varianta Barrie + Yamamoto/Puljujarvi.

Tou druhou možností je výměna tří Olejářů za dva hráče Sharks. Jednalo by se o trio Barrie + Bouchard + Puljujarvi/Yamamoto, obratem za Karlssona a útočníka Stevena Lorentze.

V obou variantách se počítá s tím, že kromě hráčů dorazí do Sharks i jeden nebo dva picky z prvního kola, a že si Sharks nechají 40 % výplaty Erika Karlssona. Fanouškovské stránky Oilers taky spekulují o mladém prospektu Xaviru Bourgaultovi, dvacetiletý útočník by do Sharks mohl zamířit místo Puljujarviho/Yamamota.

I přesto se najdou fanoušci, kteří by rádi viděli ve výměně Darnella Nurse. Obránce, který v platovém stropu zabírá přes 9 milionů dolarů zatím nepotvrzuje hodnotu své smlouvy. Uvidíme, co se nakonec potvrdí, jestli se Karlsson stane hráčem Oilers, a nebo zamíří jinam. Ve hře je i varianta, že u Sharks zůstane do konce sezóny.

Autor: Tomáš Novotný