Jonathan Toews zvažuje konec kariéry

19. 03. 2023, 10:30 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Mnozí očekávali, že tato sezóna bude posledním spojením mezi Jonathanem Toewsem a Chicagem Blackhawks. Zdá se však, že to možná bude jeho úplně poslední a pověsí brusle na pomyslný hřebík. Objevily se spekulace, že legenda Chicaga vážně zvažuje odchod do důchodu a to již na konci této sezóny.

Toews se potýkal jak s dlouhodobými příznaky COVID, tak se syndromem chronické imunitní reakce, kvůli kterým vynechal celou sezónu 2020-2021. Zatímco v minulé sezóně a během první poloviny této sezóny mohl hrát pravidelně, 34letý hráč nehraje již od konce ledna. Minulý měsíc vydal prohlášení, v němž potvrzuje, že se stále potýká s příznaky obou problémů, což zmařilo jakoukoli možnost jeho přesunu před trade deadline.

Ale i když se Toews dokáže vrátit, přetrvávající účinky těchto onemocnění budou pravděpodobně pokračovat i po této sezóně, což pro něj bude představovat určité komplikace, pokud by se chtěl zlepšovat. Příští měsíc mu bude 35 let, což by mu umožnilo získat pobídkovou dohodu, pokud se bude jednat o jednoletou smlouvu, která by každému, kdo jej podepíše, dala šanci spojit část své kompenzace s odehranými zápasy. Je to v tomto okamžiku jeho kariéry opravdu ta nejlepší cesta, kterou se může vydat? Zdá se, že Toews nad touto otázkou alespoň přemýšlí, když uvažuje o své budoucnosti.
Jonathan Toews
JONATHAN TOEWS CHI
Centr
Kariérní statistiky
GP: 1060 | G: 371 | A: 509 | Body: 880
Střely: 2687 | +/-: 155

Celou svou 15letou kariéru strávil v Blackhawks, v historii organizace je šestý v počtu vstřelených gólů (371), osmý v počtu získaných asistencí (509) a šestý v kanadském bodování (880), přičemž v odehraných zápasech je na pátém místě. Nesmí se zapomenout, že tým dokázal dovézt ke třem Stanley Cupům v letech 2010, 2013 a 2015 a bez ohledu na to, jaké rozhodnutí učiní (odejít nebo zkusit hrát příští sezónu), Toews je v Chicagu ikonou klubu. Bohužel to vypadá, jako by existovala možnost, že s nimi nebude moci ukončit svoji hráčskou kariéru tak, jak by si představoval a jak by si zasloužil.