Potenciální destinace pro brankáře Flyers Cartera Harta

21. 03. 2023, 11:00 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vedení týmu Philadelphie Flyers najmulo na pozici dočasného generálního manažera Daniela Briereho. Stalo se tak 10. března 2023 a jde o signalizaci, že se v tomto týmu budou odehrávat změny. V rozhovoru s reportéry o dva dny později již naznačil, že po této sezóně se bude pracovat na přestavbě soupisky Letců.

Briere zdůraznil, že přestavba neznamená výprodej hráčů. "Máme tady několik dobrých hráčů, některé hráče, kteří jsou v určitých rolích a které si udržíme," řekl.

Nicméně změna ve vedení vyvolala spekulace o tom, kteří hráči by nemuseli být součástí přestavby Flyers pod taktovkou Briereho. Brankář Carter Hart byl mezi těmi, kteří byli zmíněni jako potencionální hráči, jež by se měli bát o svoji budoucnost, tedy alespoň budoucnost ve Philadelphii.

Hart se dobře ukázal během své druhé sezóny. Jednalo se o sezónu 2019-20 s bilancí 24 výher, 13 proher a třech proher v prodloužení, přičemž měl průměrný počet obdržených branek 2,42 s průměrnou úspěšností zásahů 91,40 %. Překonal Careyho Price, když vyřadil Montreal Canadiens v prvním kole play-off 2020, než ve druhém kole nestačil jeho tým na New York Islanders.

Od té doby Hartovy statistiky částečně trpěly kvůli výkonům hráčů před ním, tedy týmu. Den po Briereho angažmá přemýšlel Jeff Marek ze Sportsnet o budoucnosti 24letého brankáře u Flyers. Zbývá mu rok smlouvy s průměrnou roční hodnotou 4,0 milionu dolarů.

Briere by mohl 1. července zahájit rozhovory s Hartem o jeho nové smlouvě. Mohl by patřit mezi hráče, které by si dočasný GM rád u Flyers ponechal. Briere by však mohl být nucen odkoupit Harta, pokud by nechtěl zůstat u týmu a to by mohl být začátek dlouhého procesu přestavby.

Týmy, které hledají zlepšení v brankovišti pod značkou "mladší a dlouhodobý", by mohly mít o Harta zájem. Určitě by nespadal do kolonky "dražší a krátkodobé řešení". Flyers by za něho mohli získat draft v prvním kole s dobrou vyhlídkou na kvalitního mladého hokejistu, který by právě Flyers pomohl s přestavbou.

A kam by Carter Hart mohl jít? Napadnou by vás mohly týmy jako San Jose Sharks, Montreal Canadiens, Ottawa Senators, Buffalo Sabres nebo i Los Angeles Kings. Které destinaci byste dávali přednost vy?