NHL týmy, které musí přes léto přebudovat soupisky 3/5

25. 03. 2023, 07:00 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po týmech jako byla Philadelphia Flyers a Pittsburgh Penguins, se dostávám k dalšímu týmu a tím je San Jose Sharks. Tento tým je pro české fanoušky zajímavý hlavně díky účinkování Tomáše Hertla. Zároveň kdysi ambiciózní tým je nyní na chvostu. Jak z kola ven?

Když v červenci převzal vedení generální manažer San Jose Sharks Mike Grier, novinářům řekl, že nemá v úmyslu kompletně přestavět soupisku. Místo toho plánoval využít loňského draftu a volné hráče s nadějí, že zvrátí úpadek klubu a vrátit jej do boje o play-off. Jak hluboce se jenom mýlil.

Tento proces nevyšel, protože Sharks se zmítají na konci tabulky. Už čtvrtý rok v řadě vypadli z bojů o play-off. Jedinou výhodou je, že mají velkou šanci vyhrát draftovou loterii (v květnu) a zajistit si práva na generační superhvězdu, Connora Bedarda.

Grier stále nepřizná, že se zapojuje do přestavby, ale jeho obchodní aktivita naznačuje, že to je cesta, kterou se ubírá. Od léta se staral o veterány jako Brent Burns, Timo Meier a Nick Bonino za výběry na draftech a vyhlídkami, že do týmu přivede mladé hráče. Možná se podobné kroky chystají i pro letošní posezónní aktivity.

Sharks mají stále Logana Couturea, Erika Karlssona a Tomáše Hertla na drahých dlouhodobých smlouvách. Obchodování s nimi může být obtížné, i když Grier by mohl najít zájemce. Takové kroky by mohly zahrnovat zachování platu, což by San Jose ponechalo značný prostor pro zbývající obchody.

I když Sharks vyhrají draftovou loterii, Grier se musí poohlédnout po výměně některých svých drahých veteránů za výnosy, které mohou zlepšit dlouhodobé jmění týmu. Musí také uvolnit místo pro nadějné mladíky v jejich organizaci, jakými jsou William Eklund a Thomas Bordeleau.