6 potenciální kandidátů jako náhrada Gerrarda Gallanta u Rangers

07. 05. 2023, 17:30 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
'Vítejte v New Yorku, Gerarde Gallante. Pokud to zvládneš tady, zvládneš to už kdekoli. Ale určitě je potřeba zmínit, že i když tu vyhraješ třeba 99 zápasů po dvou sezónách a dalších 13 v play-off, můžeš vidět otevřené dveře čekající, až jimi projdeš.'

V sobotu Rangers oficiální oznámili, že se 59letý trenér a týmový management vzájemně dohodli na rozchodu. Tedy krátce poté, co tažení Rangers v letošním roce skončilo v sedmém zápase série s New Jersey Devils. Koho by mohl generální manažer Chris Drury oslovit a přizvat ho do horkého křesla?

Bruce Boudreau

Důvody, proč by Rangers měli najmout Bruce Boudreaua, jsou jasné. Je to dobrý chlap, komunikátor světové třídy a trenér hráčů. Uspěl ve Washingtonu, Anaheimu a Minnesotě, dovedl tyto tři týmy do play-off a v roce 2010 získal Presidents' Trophy s Capitals, když získal 121 bodů. Jeho příchod do Vancouveru během sezóny 2021-22 předznamenal velkou změnu, která málem dostala Canucks do play-off, když měli propastný začátek sezóny.

Ale jako u každého, najdou se i důvody, proč by Rangers Boudreau volit neměli. Kouzlo dobrého pocitu rychle vyprchalo a Boudreau byl po 46 zápasech v minulé sezóně propuštěn. Ve Washingtonu byl na lavičce s Alexandrem Ovechkinem a ve čtyřech play-off se nikdy nedostal blíž než do druhého kola.

Kris Knoblauch

Jako hlavní důvod pro tohoto chlapíka by mohl být fakt, že v pouhých 44 letech ještě netrénoval zápas NHL jako hlavní trenér na plný úvazek, i když osmkrát tak nastoupil, zatímco David Quinn a Gallant byli ze hry díky COVIDu. Ale jinak je tímto postem nedotčený. Po několika letech jako trenér AHL v Hartfordu zná mladíky. A i když to není na stejné úrovni jako NHL, Knoblauch dostal Wolf Pack ve finále Atlantické divize play-off AHL. Navíc by byl levný a již znalý místa.

Na druhou stranu je potřeba jasně zmínit, že řídit a koučovat Hartford není totéž jako trénovat v New Yorku. Soupiska je plná hvězd a ty se ne vždy hodí k mladým trenérům.

Peter Laviolette

Chcete zkušenosti? Volte Lavioletteho. Ve věku 58 let je více než 20letým trenérským veteránem NHL a zná Metropolitní divizi dost dobře, vezmeme-li v úvahu, že ve Washingtonu působil tři sezóny, než byl v dubnu vyhozen. Ohledně Stanley Cupu se také proslavil díky zápasu s Carolina Hurricanes 2005-06 a znovu se dostal do těsné blízkosti v letech 2009-10 s Philadelphií a 2016-17 s Nashvillem, když prohrál obě finále v šesti zápasech.

Výše byly zmíněny důvody pro, ale co to opačné? Cesta nebyla pro Lavioletteho v posledních letech tak hladká, s jedním vítězstvím v play-off sérii v jeho posledních dvou vystoupeních v play-off s Predators, než byl vyhozen, a s bilancí 3-8 ve dvou sériích s Capitals, než poprvé po devíti letech play-off vynechali.

Pak tu jsou ještě další jako Joel Quenneville, Mike Sullivan nebo Darryl Sutter. Ale našli by se i další. Každopádně kdo usedne na horké manhattanské křeslo je otázkou.